Tuinonderhoud Regenboogkerk en Willibrords Erf

De afgelopen zomer was erg droog. Er is in deze periode met regelmaat extra water gegeven aan de beplanting rond de RBK, maar de droogte heeft op diverse plekken sporen achtergelaten. Om beter voorbereid te zijn op periodes van droogte zullen bij komend tuinonderhoud, links en rechts van de entree van de RBK, kratten worden ingegraven. Deze kratten worden omhuld met landbouwdoek. Het regenwater van het dak wordt opgevangen in de kratten en wordt vervolgens gedoseerd afgegeven aan de omliggende tuin. Deze (beproefde) methode die weinig kosten met zich meebrengt, wordt toegepast bij de duurzame woning van Jaap en Sietske Maandag aan de Terweeweg. De beplanting van deze vakken, die niet floreerde, zal worden aangepast. Om gedurende het jaar meer spreiding te hebben in bloeiende beplanting, is de bestaande vaste beplanting aangevuld met winterbloeiers, zowel bij de voorste perken van de RBK als rond Willibrords Erf. Jaap en Sietske Maandag hebben het mogelijk gemaakt dat er ook vele bloembollen de grond in zijn gegaan, hiervoor willen wij hen hartelijk bedanken. Samen met en onder begeleiding van Jaap Maandag heeft de tuinclub de bloembollenactie ​bij beide kerken voor de winter kunnen afronden. In het voorjaar hopen we met elkaar van het resultaat te kunnen genieten.                                          

Namens het CvK, Marianne Smit

Bericht vervalt op 22 december 2022