Terugblik

Een groot woord van dank aan allen die betrokken waren bij de kerstdiensten, voor en achter de schermen.
Het kerstspel was een enorme gezamenlijke prestatie van heel veel mensen.
Veel toeschouwers beleefden een plezierige, ontspannen avond waarop het eigentijdse kerstverhaal klonk uit de mond van kinderen en aanwezigen. Zelden zo’n mooi kindje Jezus gezien als Lotte, het baby’tje van Joanne Kortleve en haar man.
Een oprecht compliment aan Anja Froeling die het schreef, aan Margreet Osinga in de hoofdrol, Marcel Woudsma als quizmaster, Renée Wap als danscoach en Paola Rus als manager achter de schermen en, last but not least, Pauline Verkerk.
Daarnaast aan de spelers, zangers, kinderen, geluidstechnici, opbouwers, afbrekers en cateraars. Wauw.

De kerstnachtdienst hebben we genoten van de samenzang in een volle kerk (na twee jaar corona) en het prachtige gezang van de zangers van Capella pro Cantibus onder de bezielende leiding van dirigent Rens Tienstra.
Ook waren we blij dat zanger André de orgelbegeleiding op zich wilde nemen! We wensen organist Leonard Seeleman van harte beterschap!
Op kerstochtend zong de cantorij onder de vertrouwde leiding van Pauline Verkerk en werden we begeleid door Theo Goedhart die gelukkig last minute kon invallen voor Leonard.
We hoorden een verhaal over een ezel die kon vliegen om op tijd terug te zijn voor de reis naar Bethlehem. De kinderen maakten zelf een kerstbal.
Met instrumentjes lieten we de bel en de trom en de beltrom horen: Christus is geboren. Fijn dat we zo kerstfeest konden vieren.