Begin veertigdagentijd

Ik verheug me op de online Petrus-veertigdagenkalender: er zitten ook kleine filmpjes bij van één minuut, net mooi op weg naar je werk of als begin in de ochtend. Judith van den Berg, predikant van De Bakkerij in Leiden, is ook te zien. In de Oké staat een QR-code om je te abonneren. EO Beam biedt via whatsapp en een app-community iedere dag in de veertigdagentijd een appje met inspiratie, vanaf 12 jaar en ouder. Kijk op 40 dagentijd met EO Beam. En er is nog meer:

40-dagenretraite 2023

Probeer het eens: een digitale ignatiaanse veertigdagen-retraite! Het doel van deze retraite is om je tijdens deze periode die voorafgaat aan het paasfeest te helpen deze tijd anders, meer bewust, te beleven. Dit gebeurt aan de hand van: korte Bijbelpassages met bijbehorende vragen, mooie citaten met een kort commentaar, praktische gebedstips… – dat zijn de middelen. Houd het doel voor ogen: met God, met Jezus, met je mederetraitanten, met de hele Kerk optrekken naar Pasen. We worden uitgenodigd om tijdens de veertigdagentijd meer stil te staan bij hen die het minder goed hebben dan wij, wat meer sociaal betrokken te zijn. In het verlengde hiervan is het speciale thema van de veertigdagen-retraite 2023 de sociale leer van de Kerk.