Groetenactie in de Groene Kerk zondag 12 februari

De Rus Alexej Navalny, een criticus van president Poetin, zat op 17 januari 2023 alweer twee jaar in een strafkolonie in Rusland, na in 2020 eerst een poging tot vergiftiging te hebben overleefd. Hij wordt niet goed behandeld. Voor het minste feit, zoals zich iets te lang wassen, wordt hij in een isoleercel gezet. Zijn gezondheid laat te wensen over. In Rusland hebben tientallen artsen een open brief aan president Poetin gestuurd met het verzoek om Navalny een betere behandeling en medische zorg te geven. Wereldwijd worden acties ondernomen om Alexei Navalny vrij te krijgen.
Op deze zondag (12 februari) willen we uitsluitend en massaal kaarten sturen aan Alexej Navalny.
Hopelijk draagt die actie bij aan zijn redding.
Na afloop van de dienst vindt u in Willibrords Erf de gezegelde kaarten en de tekst met het adres. Inmiddels is het posttarief voor postzegels naar het buitenland omhooggegaan. Een postzegel kost in 2023 1,65 euro.
We zouden het op prijs stellen als u een kaart schrijft en in de collectebus, die op tafel staat, een bijdrage geeft voor kaart en postzegel. Alvast bedankt.

Marijke Visser-van Overeem, Kerngroep Amnesty International Oegstgeest