Samen tegen Armoede – extra voedselinzameling houdbare producten

In deze tijd van stijgende kosten en prijzen kost het steeds meer mensen moeite om rond te komen. Het aantal aanvragen bij voedselbanken steeg het afgelopen jaar met meer dan 20 procent. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, heeft de voedselbank de hulp van Kerk in Actie (KiA) ingeroepen. Dat is de campagne Samen tegen Armoede. Op Kerk in Actie meer hierover. De PGO doet eraan mee.
De oproep is om vooral houdbare producten te doneren. Supermarkten gaan ook op de kleintjes letten. Daarom komen houdbare producten als bijvoorbeeld rijst, bonen en groenten in glas en blik minder beschikbaar. De campagne Samen tegen Armoede roept op om die producten extra in te zamelen. In de komende weken zullen er voor en na de dienst in Willibrords Erf dozen van Kerk in Actie staan voor de inzameling van die houdbare producten. Doet u mee? Wij zorgen ervoor dat de dozen op hun plek komen.

Taakgroep Diaconaat & Zending, Nereida Lugo Flores en Pieter Hellinga