In memoriam Mevrouw Jitske Zantinge

Op  9 februari 2023 overleed ons gemeentelid Jitske Zantinge in de leeftijd van 90 jaar. Jitske Zantinge was een buitenmens, ze hield van haar tuin, van wat er groeide en bloeide, en van galopperen met haar paard. Ze werkte als verpleegkundige in het LUMC en bleef haar leven lang zelfstandig. Ze trouwde niet. Lang kwam ze samen met haar ouders in de kerk, en later alleen. Met hen beleefde ze heerlijke vakanties in Zwitserland. Ze hield veel van het gedicht Voetstappen in het zand.

Heer, waarom zag ik

toen ik het moeilijk had

maar één paar voetstappen?

Mijn kind, toen heb ik je gedragen.

Dit gedicht vertolkte haar geloof en vertrouwen in God. Ze was puur, een vrouw van weinig woorden en soms nogal direct. Nicht Eveline droeg zorg voor haar en vanuit onze gemeente werd ze bezocht door enkele mensen. Het afscheid was in de Groene Kerk. Familieleden van Jitske staken kaarsen aan bij haar kist. Psalm 27 stond centraal. Nadien brachten we haar naar het familiegraf in Alphen aan de Rijn. Van meisje met prachtig rood haar en pijpekrullen tot een vrouw die op hoge leeftijd het leven tevreden kon loslaten. We danken God voor het leven van Jitske en zijn trouw aan haar en haar trouw aan hem.