In memoriam Mevrouw Tiny de Wit-Jansen

Op 2 maart overleed in de leeftijd van 73 jaar Trijntje de Wit-Jansen. Tiny de Wit werd geboren in een gezin met drie kinderen in Bodegraven. Zij trouwde met Tjerk de Wit met wie ze twee kinderen kreeg. Ze had jarenlang een kwetsbare gezondheid. Ze hield van mensen en van gezelligheid, haar deur stond altijd open voor wie een kop koffie wilde. Ze hielp als vrijwilliger bij de ziekenhuisdiensten in het Diak, en droeg bij aan het kerkenwerk door in de diensten te collecteren en bloemstukjes te maken. Heel blij was ze met haar kleinkinderen Max en Merel. Ze was, zoals de familie zegt, oma met een uitroepteken!

Na een aantal moeilijke weken is zij overleden in het ziekenhuis, in vast vertrouwen op God en op haar plekje in de hemel. De familie schrijft op de kaart: je was dankbaar voor het leven en vol liefde ben je gegaan. Haar man en dochter Margreet hebben trouw voor hun vrouw en moeder gezorgd. In de dankdienst voor haar leven stond Romeinen 12:17 centraal. Leef voorzover het van u afhangt, in vrede met alle mensen. De liederen die wij luisterden en zongen waren de liederen die ook vaak voorbij kwamen in de Muzikale Fruitmand, het programma waar Tjerk en Tiny trouw naar luisterden, tot op het laatst. Tiny werd begraven in het graf bij haar jongoverleden zoontje Tjerk naast de Groene Kerk. Wij leven mee met meneer Tjerk de Wit, die jarenlang haar mantelzorger was, en de lege plek thuis bij hem. Troost gewenst van God en mensen.