In memoriam Mevrouw Mies Snieder-Ter Beek

Op 27 februari overleed Mies Snieder-Ter Beek in de leeftijd van 103 jaar. Mies Snieder was directrice van de Haanstra-kweekschool. Zij was dienstbaar, lief en een familiemens in de woorden van haar familie. Zij was betrokken bij de VVP in Oegstgeest, leidde gesprekskringen er en was er de eerste vrouwelijke voorzitter. Gisteren was het afscheid waarbij Marjan Driessen een rol had.

Afgelopen maandag, 27-2,  is op 103 jarige leeftijd in Hofwijk  Mies(H.M.) Snieder – Ter Beek overleden. Na haar huwelijk met Wim Snieder, een weduwnaar met 3 zonen tussen de 15 en 19 , heeft ze op de President Kennedy laan gewoond.  Ze was, zoals haar zonen op de kaart geformuleerd hadden,   een meevoelende, eigenzinnige, sterke, plichtsgetrouwe en lieve vrouw en  een echt familiemens. 

In Oegstgeest was ze vooral betrokken bij de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten . Zij was de eerst vrouwelijke voorzitter. Ze is ouderling geweest. Was lid van  de winterwerk commissie, leidde gesprekskringen en zong mee in het kerkkoor.

Zij is vanuit Twente naar Leiden gekomen en directrice van “ de Haanstra “ geweest in Leiden, een  kweekschool  voor de opleiding van kleuterleidsters.  Later, na een studie pedagogiek, heeft ze gewerkt op het Algemeen Pedagogisch Studie centrum. Ze was een erudiete vrouw met een brede belangstelling voor theologie, filosofie, onderwijs en muziek.  Ze had een luisterend oor voor iedereen en was een echt “mensen mens” .        

We hebben  4 maart  in besloten kring  afscheid van haar genomen.

Marjan Driessen, emeritus predikant van de VVP.