Afscheid na 17 jaar PGO

Blij verrast was ik toen ik afgelopen zondag de bloemen uit de kerk mocht ontvangen.

Op de valreep van mijn afscheid van de PGO kijk ik terug op 17 jaar werkzaamheden. In deze tijd is er veel veranderd en gebeurd.

Ik werd aangenomen door de Hervormde Kerk, op het kerkelijk bureau in het voormalige Gemeentecentrum, ik deed samen met mijn collega de (financiële) administratie van de kerk, begraafplaats en het Gemeentecentrum.

De Pauluskerk werd verkocht, de hervormde gemeente fuseerde met de gereformeerden, de begraafplaats werd een stichting, de uitbreiding werd in gebruik genomen en het Gemeentecentrum werd aan vrijwilligers overgedragen. Het kerkelijk bureau werd naar het Erf verplaatst en de werkzaamheden veranderden mee. Ik werd gastvrouw uitvaarten, waar ik deelgenoot mocht zijn van vele bijzondere afscheidsdiensten en huwelijken. We hebben mooie kerstdiensten, concerten en veel meer gehad. De kosterswoning werd verhuurd aan onze burgervader en de Groene kerk kreeg vloerverwarming, nieuwe stoelen en banken en de kerk werd voorzien van de nieuwste elektronica. Het erf werd verbouwd en werd in een nieuw jasje gestoken. We kregen zonnepanelen en een groot terras. We hebben de coronatijd doorstaan met alle voorschriften die dagelijks konden wijzigen. Predikanten, kosters, organisten, collega’s, bestuurders en vrijwilligers kwamen en gingen.

Onder het genot van koffie en spekkoek neem ik officieel afscheid; met pijn in het hart kijk ik terug met dankbaarheid en waardering op een periode waarin veel is gebeurd, en mooie herinneringen blijven. Werken bij de PGO heeft mij veel geleerd en gegeven. Dank hiervoor.

Daarom wil ik langs deze weg iedereen bedanken voor de bloemen, kaarten, het cadeau, de steun en samenwerking in deze lange tijd voor de PGO. Wellicht zien we elkaar in het dorp, of op de camping in Zuid-Limburg waar ik als vrijwilliger de gasten verwen.

Ik wens jullie allen veel goeds voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,
Hantie Maris Email