Afscheid

Beste gemeenteleden,
In oktober hoop ik drie jaar in dienst te zijn als organist-kerkmusicus bij de PGO. De afgelopen jaren heb ik de PGO leren kennen als een warme gemeente met hart voor Woord en muziek. Ik kijk terug op een mooie tijd met feestelijke diensten en fijne contacten. Echter, na drie jaar is het ook goed vooruit te kijken en na te denken over de toekomst. Dit brengt mij tot het volgende:
Begin november zal ik afscheid nemen van de PGO. De reden voor mijn vertrek is dat ik door de Oud Katholieke Parochie van Leiden benaderd ben organist te worden. Inmiddels heb ik uitgebreid kennisgemaakt en blijkt er sprake van een wederzijdse klik. De functie vereist minder uren dan in Oegstgeest, wat een betere combinatie vormt met mijn vervolgstudies: een master aan het Conservatorium van Amsterdam en een (tweede) master aan de Universiteit Leiden. De komende maanden zal ik mijn PGO-diensten langzaam afbouwen en vanaf juli nog twee diensten per maand spelen. De datum van de afscheidsdienst is nog niet bekend, maar zal ergens in november plaatsvinden. U zult hier t.z.t. over worden geïnformeerd.

Leonard Seeleman