Mensenrechtenwandeling in Leiden

Met zeventien deelnemers was de wandeling door Leiden een succes. De groep werd door twee rondleiders van Amnesty International door Leiden geleid. Het was heel druk in de stad wegens de El Cid-week. Op verschillende plaatsen werd stilgestaan voor nadere uitleg. Voor ons was het nieuw dat we een standbeeld zagen wat we nog niet eerder hadden gezien; het staat voor de Hartebrugkerk. Het beeld laat de mens in al zijn verschijningsvormen zien. Iedereen mag er zijn zoals hij of zij is. Dat paste in de rondleiding over de mensenrechten. We eindigden de wandeling bij De Bakkerij. Daar werden we ontvangen en kregen we onder het genot van een kopje thee of koffie uitleg over de doelstelling van De Bakkerij. Het was een zeer interessante middag.
Jeanne Taal-Haasnoot