Collecteer ook voor de kinderen in Oekraïne (Kerk in Actie)!

Collecteer ook voor de kinderen in Oekraïne (Kerk in Actie)!

Van 20 tot 25 november organiseert Kerk in Actie haar landelijke huis-aan-huiscollecte. Met de opbrengst helpen we kinderen in Oekraïne de verschrikkelijke oorlog door. Om deze collecte tot een succes te maken, zijn veel collectanten nodig. Doet u mee?

Kerk in Actie organiseert de collecte in 2023 voor de vierde keer. De afgelopen jaren was de landelijke collecteweek steeds een groot succes. “Mooi dat de kerk zich van deze kant laat zien”, zeiden gevers.

Het doel van de collecte is: kinderen in Oekraïne. Zij leven nu al bijna twee jaar in een verschrikkelijke situatie van oorlog en geweld. Kerk in Actie helpt hen deze tijd zo goed mogelijk door te komen. Met opvangplekken waar ze kunnen opwarmen en spelen. Met voedsel. Met gebouwen zodat ze naar school kunnen blijven gaan. En met psychosociale hulp om trauma’s te voorkomen of te beperken.

Collectecoördinator Hanneke Mooi-Lavrijsen organiseert de collecte in delen van Oegstgeest en Leiden. Wilt u kinderen in Oekraïne ook helpen? Meld u zich dan aan als collectant bij de collectecoördinator: J.E.L.M. Mooi-Lavrijsen, Johan de Wittstraat 11, 2334AL Leiden, Tel 071-5652612, Email

U kunt zich ook opgeven bij het landelijke collecteteam van Kerk in Actie: Tel. 030 – 880 1701, of via kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte.

Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. Kijk ook op kerkinactie.nl.