Vonken van hoop in donkere tijden

De tweede editie van de Preek van de Leek, waarin minister van Defensie Kajsa Ollongren lekenprediker was, is door de vele bezoekers als zeer inspirerend en verbindend ervaren. Ollongren sprak over glimmers of hope, vonken van hoop in deze donkere tijden. Ze vertelde bijvoorbeeld over de veerkracht van Oekraïners: het levende voorbeeld daarvan was pianiste Kateryna Pavlenko die indringende muziek speelde van componisten uit haar vaderland. De minister riep ons op elkaar te blijven zien en ons te verweren tegen polarisatie.

U kunt de dienst terugkijken via kerkdienstgemist

en de preek nalezen via onze website. Ook was er journalist van het Leidsch Dagblad, die in de krant van afgelopen maandag 30 oktober een goed verslag schreef. Veel dank aan alle vrijwilligers die deze tweede editie van de Preek van de Leek tot een succes hebben gemaakt! Wordt vervolgd…