16 juli presentatie gedichtenbundel Evenbeelden

, ,
za 16jul2022

Willem de Bondt presenteert zijn nieuwe gedichtenbundel Evenbeelden.

Aanvang 1600 uur

Locatie: Groene Kerk of Willibrordkerk

Op 16 juli om 16.00 uur presenteert Willem de Bondt zijn nieuwe gedichtenbundel Evenbeelden in de Groene- of Willibrordkerk.

Rond het motto Zaterdagmiddag in de Groene Kerk raakten wij in gesprek met dorpsdichter Willem de Bondt. Willem verbindt in zijn werk prachtige natuurbeelden, de ‘buitenwereld’, met eigen teksten en gedichten, ‘de binnenwereld’. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe bundel, Evenbeelden, met de ondertitel: Vervolgens besloot God de mens te maken, naar Zijn evenbeeld (Genesis 1).

Opnieuw een bundel als resultaat van een dialoog. In zijn woorden: ‘een dialoog tussen buitenwereld en binnenwereld en deze komt uit op het toelaten van het grote Mysterie, God, of hoe iemand daar ook woorden aan geeft.’ Bij de presentatie zal hij dit verder toelichten.

De Groene Kerk is een mooie plek voor deze presentatie. Het is een heilige ruimte = een helende ruimte. En helen is dat waar Willem zich in zijn werk op richt en waarop hij hoopt. Als mens, met alles erop en eraan, inclusief gebrokenheid. Dat is waar zijn zoeken naar heelheid vandaan komt. In zijn woorden: ‘Ik geloof ook, dat gebrokenheid de grote inspiratiebron oproept om het mysterie, God, te zoeken. Waarbij God in zijn visie schuilt in alles wat leeft.’

De bundel Evenbeelden is de derde dichtbundel van Willem de Bondt. Eerder schreef hij de bundels Vandaar (2017) en De Onderweg (2019). In het boek Spiegelingen (2016) beschrijft hij de relatie ouder-kind als een oerbron om van te leren.

Het gedicht De grens, uit de bundel Vandaar, is als muurgedicht te vinden op de muur van Zilverstein 24 in Nieuw-Rhijngeest.

De presentatie zal muzikaal worden omlijst met pianomuziek. Daarin werk van componist Cornelis de Bondt, daarnaast o.a. Debussy en Liszt, gespeeld door Marnix Smit.

Na afloop, rond 17.00 uur, is er een informeel samenzijn met boekentafel in Willibrords Erf, tot 18.00 uur.
Een ieder is hierbij namens de PGO van harte uitgenodigd voor deze presentatie!

Marianne Smit-Jellema, secretaris CvK


Terug naar Agenda