Allerzielenconcert

za 30okt2021

Dit jaar zoekt Cappella de bezinning in composities die de volle rijkdom van de koorklank tot uitdrukking brengen. Het repertoire is van vele eeuwen: Schütz, Rheinberger, Mendelssohn, Rachmaninoff, Harris en hedendaagse componisten, vaak in achtstemmige dubbelkorigheid.

Aanvang 16: 00 en 20:00 uur

Locatie: Groene Kerk en kerkdienstgemist.nl

gratis, uitgangscollecte

Download hier het programmaboekje

Het Allerzielenconcert van Cappella pro Cantibus in samenwerking met de Protestantse Gemeente Oegstgeest (PGO) is inmiddels een gevestigde tra ditie, waarbinnen velerlei muziek tot klinken is gebracht. Dit jaar zoekt Cappella de bezinning in composities die de volle rijkdom van de koorklank tot uitdrukking brengen. Het repertoire is van vele eeuwen: Schütz, Rheinberger, Mendelssohn, Rachmaninoff, Harris en hedendaagse componisten, vaak in achtstemmige dubbelkorigheid.

De koorstukken worden afgewisseld door delen uit de cellosuite nr. 3 van Benjamin Britten, vertolkt door celliste Wilma Pistorius. Het koor staat onder leiding van Rens Tienstra.

Het Allerzielen concert wordt dit jaar twee maal uitgevoerd: om 16.00 en 20.00 uur. De reden hiervoor is dat de voor Groene Kerk vooralsnog een maximum van 100 bezoekers geldt.
Reservering is dan ook verplicht:
Aanmelden

Voor het bijwonen van het concert is op grond van de landelijke coronaregels een Corona­toe­gangsbewijs nodig. Bij de ingang van de Groene Kerk zal u gevraagd worden dit bewijs te tonen. Dit kan zijn een bewijs dat u gevaccineerd bent óf recent negatief getest óf een bewijs dat u bent hersteld van corona. Zonder geldig coronatoegangsbewijs is toegang tot het concert niet mogelijk.

Download hier het programmaboekje

Het concert zal 's avonds om 20:00 uur ook via een videoverbinding te volgen zijn.

Zie ook: website Procantibus.

Paul Hanssen

Terug naar Agenda