Avond met Judith Koelemeijer over Etty Hillesum

, ,
di 26sep2023

Judith Koelemaijer komt vertellen over haar prachtige biografie van Etty Hillesum, die vorig jaar verscheen

Aanvang 20.00 uur

Locatie: Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Oegstgeest, Lange Voort 2T

Avond met Judith Koelemeijer over Etty Hillesum
Op dinsdag 26 september organiseert de Rijnlandse Boekhandel samen met Bibliotheek Bollenstreek, locatie Oegstgeest, en de Protestante Gemeente Oegstgeest een literaire avond met Judith Koelemeijer. Zij komt in de bibliotheek vertellen over haar prachtige biografie van Etty Hillesum, die vorig jaar verscheen.
Op 9 maart 1941 begint de dan 27-jarige Etty Hillesum een dagboek. Terwijl de nazi’s haar als Joodse vrouw in Amsterdam steeds openlijker vervolgen, getuigt zij van een imponerende geestelijke vrijheid. Haar aantekeningen over de liefde, erotiek, familierelaties, vriendschap, geloof, zinloze haat en lotsverbondenheid zijn hoogstpersoonlijk, zeldzaam eerlijk, en tegelijkertijd volstrekt universeel. Sinds de eerste publicatie van haar dagboeken en brieven in 1981 hebben de geschriften van Etty Hillesum (1914-1943) wereldwijd miljoenen lezers geïnspireerd. Maar wie was zij eigenlijk? Welke vrouw van vlees en bloed gaat schuil achter haar mooie woorden?
Judith Koelemeijer wist een schat aan nog onbekend materiaal te verzamelen. In deze biografie geeft zij een verrassend nieuw perspectief op Etty’s rusteloze jeugd, haar linkse studentenjaren, en haar uiteindelijke keuze om ‘het lot van haar volk te delen’ en niet onder te duiken. Zodoende ontstaat een veel completer beeld van de iconische schrijfster dan wat tot nu toe voorhanden was.
Dinsdag 26 september, Bibliotheek Oegstgeest, Lange Voort 2T. Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: 10 euro, kaarten verkrijgbaar bij bibliotheek en boekhandel.

Terug naar Agenda