Avondgebed (via Kerkomroep en Kerkdienstgemist)

wo 22apr2020

Avondgebed, Ds. Rian Veldman

Aanvang 19.30 uur

Locatie: Groene of Willibrordkerk

Tweede Avondgebed: De vrucht van de Geest is vreugde

De avondgebeden tussen Pasen en Pinksteren hebben als thema: de vrucht van de Geest (Galaten 5: 22-23). Deze week staat de vrucht van de vreugde centraal.

Zin in een plezierpil?

In het tweede avondgebed tussen Pasen en Pinksteren cirkelen we om de tweede vrucht van de Geest: vreugde. Theoloog Miroslav Volf maakt een onderscheid tussen plezier en vreugde (joy and fun). Wil je weten wat het verschil is? Luister vanavond! Hier alvast een tipje van de sluier:

“Vreugde is iets heel anders dan lol. Vreugde kan standhouden, zelfs in het aangezicht van rouw en verdriet. Je werkelijk over de dingen kunnen verheugen zou vandaag weleens een daad van bevrijding kunnen zijn, of opstand zelfs. Vreugde bevat de boodschap dat het kwaad niet overwint. Daarom heeft vreugde met Pasen te maken.”

Wilt u verder weten wat het verband is tussen Beethoven, Johannes de Heer en gospel? Luister dan vanavond naar het tweede avondgebed tussen Pasen en Pinksteren via de knop: Bekijk de dienst op deze website. We hebben een thema voor de hele serie: Vruchten van de Geest. In het eerste gedeelte van het Avondgebed zullen we (actuele) verhalen en gedachten over dat thema delen. Als u als gemeentelid suggesties hebt… geef het door aan de predikanten. Jasmijn van der Weide speelt vanavond piano. Daarna bidden we samen en zingen een avondlied.

Ds. Rian Veldman

Woensdagavond 22 april, 19.30 uur, live uit het Groene kerkje 

Ds. Rian Veldman

download Orde van Dienst

Naar Kerkomroep Groene Kerk

Bekijk de dienst

Wilt U reageren op de vieringen - stuur een bericht aan de TEK: meer lezen E-Mail

Terug naar Agenda