Presentatie "Tango met God"

, , , ,
ma 10feb2020

Dansen: een vorm van geloofsverdieping?

Aanvang 20.00 uur

Locatie: Regenboogkerk

Wat bezielt mensen die in de kerk willen dansen? Precies dat: ze willen bezield raken, hun geloof beleven en zoeken naar een verbinding tussen geloof en leven.
Dansen in de kerk is een ongebruikelijk verschijnsel. Toch zijn er de laatste jaren verschillende kerkelijke dansvormen ontwikkeld.
In Oegstgeest bijvoorbeeld kan je vier keer per jaar meedoen aan bibliodans, een vorm van creatief dansen naar aanleiding van teksten uit de Bijbelse traditie. Het is een beweeglijke, soms speelse, dan weer intensieve manier om je geloof te verdiepen.
Riëtte Beurmanjer begeleidt de bibliodansavonden. Ze zegt: ‘Ik ben steeds weer onder de indruk van wat het dansen teweegbrengt”. Daarom schreef ze een proefschrift: ‘Tango met God? Een theoretische verheldering van bibliodans als methode voor spirituele vorming’.

Bent u nieuwsgierig naar deze vorm van ‘vorming en toerusting’? Via een op haar proefschrift gebaseerde power-point-presentatie laat Riëtte zien hoe bibliodans spirituele vorming of geloofsverdieping bevordert.
In enkele praktische oefeningen over het thema ‘rennen en rusten’ wil ze aanwezigen laten ervaren of bibliodans een vorm is die ook hen iets te bieden heeft. 
Info: stuur E-Mail

Terug naar Agenda