Geannuleerd – De actualiteit van Bonhoeffer

ma 30mrt2020

(Geannuleerd wordt verplaatst naar een ander moment) Op 9 april 2020 (Witte Donderdag) is het 75 jaar geleden dat de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer werd terechtgesteld.

Aanvang 20.00 uur

Locatie: Dorpscentrum

Op 9 april 2020 (Witte Donderdag) is het 75 jaar geleden dat de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer werd terechtgesteld. Bonhoeffer is een modern, protestantse heilige, symbool van het Duitse verzet tegen het nazisme. Tegelijk was hij een modern mens met twijfels over welke weg hij te gaan had. We dompelen ons onder in zijn leven, zijn theologische werk en zijn spiritualiteit. Hoe is hij geworden wie hij was? Wat zijn de kruispunten in zijn leven en wat zijn de hoofdthema's in zijn werk? Wat heeft zijn nalatenschap ons te zeggen? Zijn leven en geschriften vertellen een verhaal dat persoonlijk en indringend is.

Maandagavond 30 maart (Geannuleerd wordt verplaatst naar een ander moment)onderzoeken we de actualiteit van Bonhoeffers denken en van zijn spiritualiteit. Hoe kan die ons nu inspireren in de tijd waarin wij leven? De drie avonden staan onder leiding van ds. Rian Veldman en beginnen telkens om 20.00 uur in het Dorpscentrum.

Terug naar Agenda