De spirituele speelruimte van Dietrich Bonhoeffer (2)

ma 11okt2021

Drie avonden gaan we op zoek naar de spirituele speelruimte in de veelzijdige nalatenschap van Dietrich Bonhoeffer (1906-1945)

Aanvang 20:00 uur tot 22:00 uur

Locatie: Regenboogkerk

U bent van harte welkom bij de tweede van drie avonden over de spirituele speelruimte in het leven en werk van Bonhoeffer.
De eerste avond, die plaatsvond op maandagavond 27 september, is terug te kijken via kerkdienstgemist.nl.
Deze tweede avond zal emeritus gevangenispredikant Christiaan Donner ons meenemen naar de periode waarin Bonhoeffer in de gevangenis (Berlin Tegel) verbleef. Wat deed dat met hem op persoonlijk vlak, wat betekende dit voor zijn spiritualiteit en theologie? 

Drie avonden gaan we op zoek naar de spirituele speelruimte in de veelzijdige nalatenschap van Dietrich Bonhoeffer (1906-1945). Op 9 april 2020 was het 75 jaar geleden dat de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer werd terechtgesteld.
Bonhoeffer is een moderne protestantse heilige, symbool van het Duitse verzet tegen het nazisme. Tegelijk was hij voluit een modern mens, met twijfels over welke weg hij te gaan had.
Deze drie avonden dompelen we ons onder in zijn leven, zijn theologische werk en zijn spiritualiteit.
Hoe is hij geworden wie hij geworden is? Wat zijn de kruispunten in zijn leven en wat zijn de hoofdthema’s in zijn werk?
Wat heeft zijn nalatenschap ons te zeggen?
Zijn leven en geschriften vertellen een verhaal, dat persoonlijk, indringend en spannend is. Het kan als klankbord dienen voor onze eigen levensvragen, houding en oriëntatie in de wereld van vandaag.

Locatie: Regenboogkerk. Info. & begeleiding: ds. Rian Veldman.
Gastsprekers: emeriti predikanten ds. Christiaan Donner (perspectief als justitiepastor) en ds. Niek Smit.
Data: maandagavonden 27 september, 11 oktober en 25 oktober, 20.00-22.00 uur.

Ds. R. Veldman

Terug naar Agenda