do 04okt2018

Drs. Ruud Bartlema houdt een lezing aan de hand van beelden van zijn werk

Aanvang 20.00 uur

Locatie: De Voorhof te Rijnsburg, Vliet Noordzijde 36, 2231 GN Rijnsburg.

gratis

Drs. Ruud Bartlema houdt een lezing aan de hand van beelden van zijn werk.

Marc Chagall, geboren in de Wit-Russische provinciestad Vitebsk aan het eind van de 19e eeuw, is opgegroeid in een typisch joods gezin dat de sfeer ademde van de mystiek van het Chassidisme. Hij heeft tot aan zijn dood geschilderd vanuit de diepe indruk die de verhalen en ervaringen van zijn kindertijd op hem maakten. Hij heeft zich in zijn werk intensief beziggehouden met de Christusgestalte, zoals die in de kerk wordt beleden. Aan de hand van beelden van schilderijen en glasramen laat Ruud Bartlema de ontwikkeling zien van Chagalls kijk op Jezus van Nazareth.

Ruud Bartlema(1944) studeerde theologie aan de Universiteit van Amsterdam, met speciale belangstelling voor mystieke stromingen uit het Jodendom. Daarnaast bekwaamde hij zich als beeldend kunstenaar. Al meer dan een kwart eeuw is hij gefascineerd door het werk van Marc Chagall en geeft daarover zeer regelmatig cursussen en lezingen.

De lezing vindt plaats op donderdag 4 oktober in De Voorhof te Rijnsburg, Vliet Noordzijde 36, 2231 GN Rijnsburg. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis. Het initiatief van de lezing gaat uit van de Werkgroep Kerk en Israël voor de Kringen Katwijk en Leiden (voorheen classis Katwijk en classis Leiden). Koffie en thee zijn voor eigen rekening. Er is een pauze en er is gelegenheid drs. Ruud Bartlema vragen te stellen.

Terug naar Agenda