Dienst, Startzondag

zo 04okt2020

de derde zondag van de herfst, ds. Iris van der Heul en ds. Rian Veldman, startzondag.

Aanvang 10:00 uur

Locatie: Regenboogkerk en Kerkdienstgemist.nl

Startzondag 4 oktober: het goede leven

Startzondag beginnen we met een feestelijke dienst rond het landelijke thema van de PKN dit jaar: Het goede leven. Momenteel werken verschillende taakgroepen aan een inspirerende dienst, waarin ook de nieuwe pastorale teams aan je zullen worden voorgesteld. Om 10.00 uur ben je welkom in de dienst in de Regenboogkerk of kun je die via uitzendinggemist.nl volgen.

Na afloop is er een kort binnenprogramma van 11.15-11.45 uurin de Regenboogkerk, dat eveneens te volgen is via internet. Het thema ‘het goede leven’ gaat niet alleen over een leven van genieten maar ook om leven met verantwoordelijkheid naar de omgeving waarin we leven. De diaconie brengt het nieuw te steunen project voor onderwijs aan werkende kinderen in Bogotá over het voetlicht, de nieuwe organist Leonard Seeleman vertelt over de rol van muziek in het goede leven en Eveline Mus neemt ons vanuit haar vak als dierenarts op een inspirerende manier mee in de dilemma’s waar we als mensen voor staan met betrekking tot dieren.

Daarnaast is er een buitenprogramma, helemaal coronaproof. Je kunt vanaf 11.15 uur tot ongeveer 13.00 uurterecht op het landgoed Kasteel Oud Poelgeest. De ondertitel van het thema het goede leven is bloeien in Gods licht. Daarom gaan we op deze gedenkdag van Franciscus de natuur in. Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van Corona is er een tocht uitgezet waarbij kleine groepjes van 3-4 personen met een kaartje langs bijzondere plekken op het landgoed kunnen lopen. Daar zal een IVN-gids zijn of haar kennis delen  over de natuur en de historie van het landgoed. Startpunt is de ingang van Oud Poelgeest.Daar vangen we je op vanaf 11.15 - 11.30 uur. Opgave noodzakelijk via de website (onder startzondag) of via tel.: 06 - 19 19 48 04 (ds. Iris van der Heul). Het wordt zeer op prijs gesteld als je je deelname aan de wandeling z.s.m kenbaar maakt i.v.m. de inzet van de gidsen. 

Ds. Rian Veldman en ds. Iris van der Heul

Zingen in de eredienst - uitstel

In de Gemeenteberichten heeft u de afgelopen weken kunnen lezen dat we, vanaf 4 oktober, weer zouden gaan zingen in de eredienst. Als gevolg van de recente ontwikkelingen heeft de kerkenraad op 1 oktober besloten dit uit te stellen.
We willen zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om, in deze tijd van verdere beperkingen, in de dienst aanwezig te kunnen zijn.
De ontwikkeling van het aantal besmettingen, ook hier in Oegstgeest, is zorgelijk. Alle beschikbare informatie vanuit de landelijke PKN, overheid en gemeenteleden heeft tot dit besluit geleid.
We wijzen u op het advies van de Rijksoverheid m.b.t. het dragen van mondkapjes.
De kerkenraad en breed moderamen blijven de ontwikkelingen volgen en brengen u op de hoogte wanneer zingen weer mogelijk is.
Namens de kerkenraad, Marien den Boer - voorzitter
voorzitter kerkenraad
06 - 41 36 82 46

Aanmelden voor deze dienst

Download Orde van Dienst

Kindernevendienst

Beluister hier de dienst: (Let op: de live-uitzending begint pas een paar minuten voor aanvang van de dienst)
Beluister de dienst

Bekijk de dienst

Collecte

virtueel koffiedrinken

Wilt U reageren op de vieringen - stuur een bericht aan de TEK: meer lezen E-Mail

Terug naar Agenda