zo 31okt2021

de zevende zondag van de herfst, gedachtenis overledenen. Voorgangers ds. Rian Veldman en ds. Ad Alblas, m.m.v. cantorij.

Aanvang 10.00 uur

Locatie: Regenboogkerk of via kerkdienst gemist

Deze zondag staat in het teken van de gedachtenis van overledenen. Het rooster biedt een spannend stukje discussie aan. Het spant tussen Schriftgeleerden en Jezus. Inzet is de gesloten vraag over opstaan uit de dood. De vragers geloven daar niet in. Het is een (schrift)geleerd staaltje van ‘in de val laten lopen’. Na een korte uitleg gaat de verkondiging dóór op dit kwetsbare thema leven na de dood. Ds. Rian Veldman is de liturg, ds. Ad Alblas verzorgt uitleg en verkondiging en beide predikanten begeleiden de gedachtenis van de gestorvenen. Voorgangers ds. Rian Veldman en ds. Ad Alblas, m.m.v. cantorij.

De kunstcommissie van de PGO heeft naar een beeld gezocht dat aansluit bij deze dienst. We hebben contact opgenomen met beeldend kunstenaar Feico Hajonides (1959, Voorstonden) die in 2008 het beeld heeft ontworpen en vervaardigd dat sinds die tijd permanent in de kerk staat. Dat beeld was een geschenk van ds. Henk Plomp aan de PGO bij zijn emeritaat in juni 2005. We zijn dankbaar voor het gebaar dat Feico heeft gemaakt om een beeld van hem bij de Gedachtenisdienst in de Regenboogkerk te mogen exposeren. Het kunstwerk heeft geen naam. De maker reikte ons de woorden ontvangend geven aan, maar het beeld zal bij iedereen eigen associaties oproepen. Het beeld blijft in de Regenboogkerk staan tot en met zondag 21 november.

De kunstcommissie

 

Download Orde van Dienst

Beluister hier de dienst: (Let op: de live-uitzending begint pas een paar minuten voor aanvang van de dienst)
Beluister de dienst

Bekijk de dienst

Collecte

Autodienst
Noord: Jan Bos 071-517 76 79  
Zuid: Dirk Jan de Ruijter sr. 071-517 61 58

Wilt U reageren op de vieringen - stuur een bericht aan de TEK: meer lezen E-Mail

Terug naar Agenda