Gesprek aan tafel: Fouten maken, is dat erg?

,
wo 20mrt2019

Aanvang 10.00 uur tot 12.00 uur

Locatie: Dorpscentrum

Woensdag 20 maartzal voor de vierde keer Gesprek aan tafel plaatsvinden in het Dorpscentrum, van 10.00 tot ca. 12.00 uur.
De centrale vraag zal zijn: Fouten maken, is dat zo erg?
Dagelijks maken we fouten. Wat is er zo erg aan om een fout te maken én toe te geven? Wat is fout? Dat het anders gaat dan verwacht? Angst voor fouten en falen zit diep geworteld in ons menselijke brein. Wie iets fout doet, wordt erop aangesproken en wie iets goed doet, wordt beloond!
Fouten maken roept tal van negatieve gevoelens op, gebaseerd op onze emotie angst, zoals onzekerheid, ontevredenheid en mislukking. Vreemd eigenlijk, je leert toch het meest van je fouten. Erkennen dat je het anders had willen doen, brengt je verder. Het betekent dat je je verder ontwikkelt.
Onder het gesprek zal koffie en thee met wat lekkers geserveerd worden. Kom woensdag 20 maart naar het Dorpscentrum en schuif aan bij anderen aan de gesprekstafel. Iedereen is welkom. Je hoeft je niet op te geven.
Gesprek aan tafel is een initiatief vanuit het Dorpscentrum. Doel is om met max. 10 man/vrouw een thema op te pakken dat leeft onder de aanwezigen; onder begeleiding van Gerrie Kooijman die veel ervaring heeft in gesprekken op het gebied van zingeving- en levensvragen. Je wordt niet gedwongen tot deelname aan het gesprek, er gewoon zijn is al goed. Van hieruit kun je overigens ook weer nieuwe contacten opdoen. Het nieuwe, verbouwde Dorpscentrum is vormgegeven als een open ruimte met een laagdrempelige inloop. Gastvrouwen en gastheren zijn aanwezig om mensen op te vangen.
Dorpscentrum, Gerrie Kooijman en Ali Hellinga

Terug naar Agenda