Gespreksbijeenkomsten rond de Bijbel

wo 28okt2020

Aanvang 15.00 uur

Locatie: via Zoom

Op wo. 28 oktober (15.00 uur) en do. 3 (20.00 uur), wo. 4 (20.00 uur) en do. 12 november (15.00 uur) organiseren wij gespreksbijeenkomsten: een mix van een wijkbijeenkomst en een huiskamergesprek. Op deze middagen en avonden kunt u geloofsgenoten ontmoeten, bijpraten of gewoon een goed gesprek hebben. Deze keer zullen we elkaar wegens de coronamaatregelen niet ontmoeten bij gemeenteleden thuis, maar online via Zoom. Na aanmelding ontvangt u een link. Er zijn vier bijeenkomsten met twee gespreksleiders, dus we kunnen in kleine groepjes toch persoonlijk met elkaar in gesprek.

Thema van de bijeenkomsten is je relatie met of tot de Bijbel. Maarten Wisse, hoogleraar Dogmatiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, schreef in opdracht van de synode De Bijbel in het midden, een pleidooi voor het voeren van een geloofsgesprek te midden van de verschillen die de kerk kent. Een geloofsgesprek, omdat je daardoor ontdekt wat de diepte, breedte en hoogte zijn van het geheim van Christus. Dat kan alleen samen met ‘alle heiligen’, zoals de Bijbel zegt. Dat zijn je broers en zussen in de gemeente, mensen met wie je verbonden bent en van wie je kunt leren. En dan niet alleen degenen die hetzelfde denken als jij. Andere bijbellezers helpen jou om in de Bijbel te vinden waar je zelf nooit toe zou komen.

Die andersdenkenden zijn er volop in de PGO en dat belooft een mooi gesprek te worden. We hopen dan ook in gesprek te gaan over hoe jij met de Bijbel omgaat. Je hoeft het boekje van Maarten Wisse niet te lezen, maar het kan wel als inspiratie dienen.

Het is wel fijn als je een voor jou bijzondere Bijbel klaarlegt naast je scherm, en een liedboek. We kijken er in ieder geval naar uit om je weer te zien.

Opgave via het formulier is noodzakelijk.
U kunt zich ook opgeven bij Bea de Kogel, T: 071-51 55 226 of E: Stuur email

Ds. Rian Veldman, ds. Iris van der Heul en Hage Verdun

Terug naar Agenda