Uitgesteld: Klaagzang en feestmuziek: concert Cappella pro Cantibus

,
za 04apr2020

Messiah van Georg Friedrich Händel

Aanvang 20.15 uur

Locatie: Regenboogkerk

Dag allen,

Klaagzangen en feestmuziek: gaat dat samen in één concert? Op 4 april 2020 laat Cappella pro Cantibus zien en horen dat het kan! Samen met het Nederlands Begeleidingsorkest brengt het koor dan muziek ten gehore die meevoert van verstilde klaagzang tot een uitbundig Hallelujah

Aanleiding voor dit programma is de koorklassieker Messiah van Georg Friedrich Händel. Vanwege de tijd van het jaar voeren we deel II uit, dat zich toespitst op Jezus’ dood, wederopstanding en hemelvaart. Händels kennis van de Italiaanse muziekwereld vormt een mooie aanleiding voor de rest van het programma, dat laat horen waardoor de componist zelf beïnvloed was. Zo voeren wij een deel van Lamentationes Jeremiae Prophetae van Francesco Durante uit. Van Antonio Lotti brengt het koor - a capella - het prachtige 8-stemmige Crucifixus ten gehore. De muziek van de Boheemse componist Jan Dismas Zelenka is minder bekend, maar zeer de moeite waard. Wij zingen van hem Nisi Dominus en Et resurrexit. Dit vormt de opmaat voor deel II van de Messiah, dat wordt afgesloten met het jubelende Hallelujah. 

Medewerking aan dit concert verlenen o.a. de solisten Bobbie Blommesteijn en Harm Huson en het  Nederlands Begeleidingsorkest. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rens Tienstra. 

Zaterdag 4 april, 20.15, Regenboogkerk, Mauritslaan 12, Oegstgeest
Kaarten: € 15,-- in de voorverkoop via de website en € 17,50 aan de zaal. 

Cappella pro Cantibus

Wij bieden u in de pauze een kopje koffie of thee en na afloop een drankje. 

Je bent van harte uitgenodigd.  

Hartelijke groet,  

Dieneke van Os

Terug naar Agenda