Koffiekamer – donderdag 9 januari – Willibrords Erf naast de Groene-of Willibrordkerk

,
do 09jan2020

Ontmoeting op de eerste donderdag van de maand (nu de tweede donderdag)

Aanvang 10.00 uur, welkom vanaf 9.30 uur

Locatie: Willibrords Erf naast de Groene of Willibrordkerk

Al een geruim aantal jaren ontmoeten wij elkaar op de eerste donderdag van de maand (nu bij uitzondering op de tweede donderdag!). Voor velen heeft deze ontmoeting een belangrijke functie als beleving van het met elkaar ‘gemeente’ zijn.
Thema: Fietsen langs het IJzeren Gordijn: grenzen van weleer, een gezamenlijke toekomst.
In deze koffiekamer is Geert ter Horst te gast. Afgelopen jaar heeft hij een fietstocht gemaakt langs wat vroeger het IJzeren Gordijn heette. Een tocht langs grenzen van weleer, grenzen die nu nog steeds grenzen zijn, maar toch anders. Een fietstocht van Helsinki in Finland naar Thessaloniki in Griekenland, door 18 landen. Elk met zijn eigen en gezamenlijke geschiedenis, zijn eigen cultuur, maar ook met een gezamenlijke toekomst. Graag deelt hij met ons tijdens deze koffieochtend enkele ervaringen van zijn fietstocht aan de hand van foto’s, een enkel muziekfragment en ook wat historische context van wat er in de afgelopen tijden is gebeurd.
Ieder mag zich welkom voelen, want deze koffiekamer staat open voor iedereen. We beginnen om 10.00 uur. Vanaf 9.30 uur bent u welkom voor een eerste kopje koffie. Tussen 11.30 en 12.00 uur sluiten we. Wie een beroep wil doen op vervoer om te worden gehaald en gebracht, kan contact opnemen met Evert Wieman, tel: 071-517 22 22.
Fietje Bleichrodt-van der Gugten en ds. Rian Veldman

Terug naar Agenda