Koffiekamer Willibrords erf

,
do 07nov2019

Thema: troostmuziek

Aanvang 10.00 uur, welkom vanaf 9.30 uur

Locatie: Willibrords erf

Al een geruim aantal jaren ontmoeten wij elkaar op de eerste donderdag van de maand. Voor velen heeft deze ontmoeting een belangrijke functie als beleving van het met elkaar ‘gemeente’ zijn.
Thema: Troostmuziek – Ein Deutsches Requiem van J. Brahms - In deze maand van gedenken zoeken we troost, bijvoorbeeld in muziek. Als u wilt, kunt u iets delen van muziek die u troost schenkt.
De rest van de ochtend wordt u ingewijd in de troostmuziek van Brahms. Dit Requiem is niet zoals de Requiem-mis een bede voor het zieleheil van een overledene, maar troostmuziek voor allen die geliefden te betreuren hebben en bezorgd zijn om de eindigheid van hun eigen bestaan. Het is een hooglied van de troost. Hier vinden we geen Dies Irae, geen hel en verdoemenis, geen bedreigende apocalyptische perspectieven, maar bemoediging voor treurenden en twijfelenden op basis van een bevrijdend en troostrijk vertrouwen in Gods onvoorwaardelijke liefde.
De ochtend staat onder leiding van ds. Rian Veldman. Ieder mag zich welkom voelen, want deze koffiekamer staat open voor iedereen.
We beginnen om 10.00 uur. Vanaf 9.30 uurbent u welkom voor een eerste kopje koffie. Tussen 11.30 en 12.00 uur sluiten we.
Wie een beroep wil doen op vervoer om te worden gehaald en gebracht, kan contact opnemen met Evert Wieman, tel: 071-517 22 22
Fietje Bleichrodt-van der Gugten en ds. Rian Veldman

Terug naar Agenda