Lezing commissie Duurzame Kerk

, ,
ma 18nov2019

lezing "Om het behoud van de Aarde" door commissie Duurzame Kerk

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur tot 21.45 uur

Locatie: Dorpscentrum

De Bijbel geeft meteen al in het begin de opdracht de schepping ‘te bewerken en te bewaren’. We moeten zorgen voor ontwikkeling, maar wel zo dat de aarde niet naar de knoppen gaat. Het is dringend noodzakelijk dat we over grenzen heen kijken en de handen ineenslaan voor het behoud van onze planeet. 

Het begrip ‘rentmeesterschap’ gaat al wat langer mee en geeft aan dat de aarde niet ons eigendom is waarover we naar believen kunnen beschikken, maar dat we er slechts tijdelijk het beheer over hebben. Het is dringend noodzakelijk dat we over onze oude grenzen heen leren kijken en als (anders)gelovigen en wetenschappers de handen ineenslaan voor het behoud van onze planeet. Vroeg of laat geven we de aarde door aan onze kinderen en wie zal zeggen dat het niet uitmaakt in welke staat ze dan verkeert?

Spreker is Dirk van der Glind; hij was onlangs op tv te zien als gast bij het NCRV-programma De Verwondering. Hij stond vele jaren voor de klas als docent Levensbeschouwelijke Vorming en heeft mede daardoor de kans gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest. In zijn boeken en publicaties geeft hij zijn visie op het leven in heldere en prettig leesbare proza weer. Lezingen lardeert hij met beeld en geluid, prikkelende stellingen, humor, anekdotes en wijsheden uit alle windrichtingen.

Ronald Vermerris

Terug naar Agenda