Lustrumconcert in Venetiaanse sferen

za 21apr2018

Cappella pro Cantibus zingt 45 jaar. Dus is het feest!

Aanvang 20:00 uur

Locatie: Regenboogkerk

voorverkoop € 15,-, aan de zaal: € 17,50

Cappella pro Cantibus zingt 45 jaar. Dus is het feest! Als er één plek is in Europa waar ze wel wisten wat feestvieren was, dan is het die haast onwerkelijke stad Venetië. Nog steeds kunnen we iets van het feestgevoel meekrijgen als we kijken naar de overdadige architectuur, de barokke schilderkunst, de kleurrijke carnavalsmaskers, en vooral als we luisteren naar de stralende muziek van de vele componisten die de stad gekend heeft.
In het programma van het lustrumconcert is de aandacht gericht op twee van de bekendste componisten uit Venetië: Claudio Monteverdi (1567-1643) en Antonio Vivaldi (1678-1741). Het beroemde Gloria van Vivaldi is het hoogtepunt van deze feestelijke uitvoering. Van deze componist klinken verder Beatus Vir, Laetatus Sum en delen uit Juditha triomphans. Van Monteverdi wordt ook een Gloria uitgevoerd, evenals zijn Adoramus te Christe en Ave Maris Stella. Medewerking aan dit concert verlenen de solisten Jet van Helbergen, Maaike Bakker en Harm Huson, en het orkest Ars Musica. Cappella pro Cantibus staat onder de muzikale leiding van Rens Tienstra.
21 april, 20.00 uur, Regenboogkerk.
Kaarten: € 15,- in de voorverkoop via de website, www.cappellaprocantibus.nl /€ 17,50 aan de zaal.
Ter ere van deze feestelijke gelegenheid wordt u in de pauze een kopje koffie of thee aangeboden en na afloop een drankje.

Terug naar Agenda