zo 18nov2018

Aanvang 15.15 uur

Locatie: Groene of Willibrordkerk

Toegang (incl. programmaboekje en pauzedrankje): Normale prijs: €23, kinderen < 18 jaar: €10 Eerste rang: €35, kinderen < 18 jaar: €20

Leids Kamerkoor

In het jaar waarin het Leids Kamerkoor dertig jaar bestaat, is het honderdvijftig jaar geleden dat de componist Gioachino Rossini (1792-1868) overleed.
Met zijn prachtige Petite messe solennelle vieren wij op 17 en 18 november ons lustrum.
Om het concert extra glans te geven, werken wij samen met professionele solisten en instrumentalisten.

Rossini genoot grote faam als componist van virtuoze en zeer succesvolle opera’s, maar in de laatste veertig jaar van zijn leven kwam er nog maar weinig uit zijn handen. Tot hij in 1863, in een laatste uitbarsting van creativiteit, ruim honderdvijftig kleinere en enige grotere werken componeerde, die hij zelf beschreef als ‘zonden van de oude dag’. Verreweg het bekendste daarvan is de Petite messe solennelle, een werk voor een vierstemmig koor van bescheiden omvang, vier solisten, piano en harmonium.
De naam Petite messe solennelle zou kunnen suggereren dat het om een kort en plechtig werk gaat, maar niets is minder waar. De mis is allerminst kort en heeft wel wat weg van een opera. Het stuk is eerder wervelend dan ingetogen en vraagt van koor en solisten een uithoudingsvermogen en virtuositeit die je niet verwacht van liturgische muziek.

In de sfeervolle entourage van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en het Groene Kerkje in Oegstgeest kunt u genieten van dit hoogtepunt uit Rossini’s oeuvre.

Uitvoerenden:
Koor: Leids Kamerkoor
Dirigent: Jeroen Spitteler
Piano: Femke de Graaf
Harmonium: David Jansen
Sopraan: Francis van Broekhuizen
Mezzosopraan: Elsbeth Gerritsen
Tenor: Guy Cutting
Bariton: David Visser  

Tickets bestellen:

 

Terug naar Agenda