Maandelijkse koffiebijeenkomst Regenboogkerk

,
vr 08nov2019

maandelijkse koffieochtend

Aanvang 10.00 uur

Locatie: Regenboogkerk

Op vrijdag 8 novemberis de maandelijkse koffieochtend in de Regenboogkerk. U bent van harte welkom vanaf 10.00 uur. De bijeenkomst staat open voor gemeenteleden en belangstellenden en is bedoeld om elkaar te ontmoeten. Komt u ook?
Onderwerp: Voor wie steek jij een kaarsje aan…? Ds. Aart Verburg gaat met ons in gesprek over de beleving van de maand november als gedachtenismaand. Op 1 november is het Allerheiligen, op 2 november Allerzielen, op zondag 3 november is er in veel protestantse kerken een gedachtenisdienst voor de overledenen, en via de radio en de televisie horen we: ‘Voor wie steek jij een kaarsje aan…?’
Begrafenisondernemers organiseren herdenkingsavonden, er zijn lichtjesavonden op de begraafplaatsen en dan heb je ook nog Halloween.
Waar komt het allemaal vandaan, wat betekent het voor mensen in onze tijd en wat vinden wij er zelf van?
Het gaat om oeroude rituelen die in onze tijd opnieuw ontdekt zijn. En misschien wel een nieuwe betekenis krijgen.
Waarom hebben mensen behoefte aan rituelen en doe we eraan mee?
Aart Verburg zal het onderwerp inleiden en dan graag met de aanwezigen ervaringen delen en daarover in gesprek gaan.
Wanneer het moeilijk is voor u om zelfstandig naar de Regenboogkerk te komen en u wilt gebruik maken van vervoer, wilt u dan de donderdag vóór de koffieochtend contact opnemen met Henny Dijkhuis (tel: 071-51 733 71) of met Bea de Kogel (tel: 071-51 55 226; eventueel voicemail inspreken)?
Namens de organisatoren van de ochtend, Bea de Kogel-van der Wal

Terug naar Agenda