Maandelijkse koffiebijeenkomst Regenboogkerk

,
vr 13mrt2020

De bijeenkomst staat open voor gemeenteleden en belangstellenden en is bedoeld om elkaar te ontmoeten. Komt u ook? Onderwerp: Is de Zending geschiedenis?

Aanvang 10:00 uur

Locatie: Regenboogkerk

Op vrijdag 13 maartis de maandelijkse koffieochtend in de Regenboogkerk aan de Mauritslaan te Oegstgeest.
U bent van harte welkom vanaf 10.00 uur. De bijeenkomst staat open voor gemeenteleden en belangstellenden en is bedoeld om elkaar te ontmoeten. Komt u ook?
Onderwerp: Is de Zending geschiedenis?
Een persoonlijk verhaal over Zending en Zendingshuis van ds. Aart Verburg.
Het is 20 jaar geleden dat het Zendingsbureau en het Hendrik Kraemer Instituut (HKI) uit het Zendingshuis aan de Leidsestraatweg in Oegstgeest verhuisden naar Utrecht. Het Zendingshuis kreeg een andere functie. Wat gebeurde er met de Zending en het HKI? Ds. Aart Verburg werd aan het HKI in het Zendingshuis voorbereid op werken in Indonesië, namens ‘de Zending’. Hij vertelt zijn persoonlijke verhaal over ‘zendeling zijn’, de ontwikkeling van zijn denken over de Zending, ‘sluiting van het HKI wegens succes’, gemiste kansen en de blijvende opdracht van de Zending in de Nederlandse samenleving. Oude beelden over de Zending zijn hardnekkig, maar mogen de belangrijke missie van de Zending ‘nu’ niet belemmeren.

Wanneer het moeilijk voor u is om zelfstandig naar de kerk te komen, kunt u de donderdag vóór de koffieochtend voor vervoer contact opnemen met mw. Hennie Dijkhuis (tel. 517 33 71, evt. voicemail inspreken) of met Bea de Kogel (tel. 51 55 226). 
Namens de organisatoren, Bea de Kogel-van der Wal

Terug naar Agenda