ma 04feb2019

Locatie: Dorpscentrum

ds Aart Verburg

Religieus extremisme, geweld en terreur beheersen het nieuws in de 21e eeuw. Rabbi Jonathan Sacks onderzoekt de wortels van dit geweld in de wereldreligies. Met argumenten uit de psychologie, de geschiedenis, de filosofie en de ethiek toont hij aan dat religie niet de oorzaak van geweld kan zijn. Sterker nog: religie moet deel worden van de oplossing. 

Hij herleest Bijbelverhalen en laat er een verrassend licht op schijnen, zoals in het hoofdstuk over de halfbroers Ismaël en Isaak. We stellen voor om met de deelnemers (stukken uit) dit boek, dit pleidooi tegen religieus extremisme en religieus geweld, te lezen.

Het boek is een uitgave van Kok, Utrecht (2016)

Data: 1 okt, 5 nov, 7 jan, 4 feb.

Inleiders: Jan Nielen en ds. Aart Verburg

Opgave: bij ds. Aart Verburg stuur E-Mail of 06-13385961

Maandag 5 november, is de tweede avond van een serie van vier avonden waarop we samen lezen in het boek van Rabbi Jonathan Sacks: ‘Niet in Gods naam’, een pleidooi tegen religieus extremisme en religieus geweld (uitgeverij Kok, Utrecht). Sacks onderzoekt de wortels van dit geweld in de wereldreligies. Hij herleest Bijbelverhalen en laat er een verrassend licht op schijnen. Morgenavond lezen we zijn kijk op twee Bijbelverhalen. Ook als u de eerste avond niet hebt bijgewoond, kunt u hier gemakkelijk bij aansluiten.

Terug naar Agenda