Online informatieavond (re)organisatie van het pastoraat

wo 08jul2020

Met het vertrek van ds. Aart Verburg gaat de PGO verder als een gemeente met twee predikanten. Dat vraagt om een herbezinning op pastoraat, zoals het nu is georganiseerd.

Aanvang 20:00 uur

Locatie: online via kerkdienstgemist.nl en Zoom

Per september 2020 zal er in de PGO een nieuwe situatie ontstaan. De afgelopen jaren is de PGO van drie wijkgemeenten geworden tot één gemeente, met twee kerken en drie predikanten. Pastoraal was de gemeente opgedeeld in drie pastorale secties. Met het vertrek van ds. Aart Verburg gaat de PGO verder als een gemeente met twee predikanten. Dat vraagt om een herbezinning op pastoraat, zoals het nu is georganiseerd.
Tot nu toe was de opzet om de gemeente pastoraal ‘dekkend’ te organiseren met contactpersonen en hun eigen wijk. Zij brengen ook verjaardagskaarten langs bij gemeenteleden boven de 80 jaar. Met de vergrijzing van de gemeente wordt het steeds moeilijker om zo’n territoriale dekking te bemensen. Met het trekken van nieuwe sectiegrenzen ligt er ook een voorstel voor een nieuwe opzet voor het pastoraat in de PGO. We willen gaan werken in teams. Deze opzet willen we graag aan u presenteren en met jullie bespreken.
In verband met de beperkende maatregelen tegen de verspreiding van het Covid-19-virus, komen we online samen op woensdagavond 8 juli om 20.00 uur via Kerkdienstgemist.nl en via Zoom.
Klik hier om deel te nemen via Zoom, Meeting ID: 875 7128 9466
We hopen op een inspirerende avond en een frisse start van het pastorale werk in het nieuwe seizoen.
Namens de Taakgroep Pastoraat,
ds. Iris van der Heul, 06-19 19 84 04,
ds. Rian Veldman, 06-14 27 30 13,

Terug naar Agenda