za 11apr2020

ds. Aart Verburg, Paasnachtviering.

Aanvang 22.00 uur

Locatie: Groene of Willibrordkerk

Paasnachtdienst 11 april 22.00 uur

Op het moment dat dit bericht wordt geschreven, is nog niet duidelijk of wij de paasnachtdienst van tevoren opnemen. In dat geval zal de dienst om 22.00 uur worden uitgezonden via kerkomroep.nl Luister naar Kerkomroep Groene Kerk

Anders wordt de dienst om 22.00 uur gehouden en rechtstreeks uitgezonden vanuit de Groene of Willibrordkerk. Hoe dan ook: in de paasnachtdienst wordt het licht, de nieuwe paaskaars, de kerk binnengedragen. Onze landelijke PKN gaf de suggestie door om kerkleden te vragen om die avond een kaars voor het raam te zetten en die aan te steken op het moment dat de nieuwe paaskaars in de kerk wordt ontstoken. Als teken van hoop door het hele dorp, dat we elkaar op den duur weer zullen ontmoeten in het licht en de warmte van de nieuwe paaskaars.

In de OKe was aangekondigd dat Margreet van der Vijver belijdenis zou doen en gedoopt zou worden. Dat wordt uitgesteld. Andere kerkgangers ontvangen in deze dienst normaal gesproken een waterkruisje als herinnering aan hun eigen doop. Dat gaat nu ook niet. U zou wel een kruisje met betekenis voor uzelf (ik kreeg bij mijn belijdenis in april 1973 een kruisje en heb het nog) naast de kaars voor het raam kunnen leggen.

Ds. Aart Verburg

download Orde van Dienst

Bekijk de dienst

Wilt U reageren op de vieringen - stuur een bericht aan de TEK: meer lezen E-Mail

Terug naar Agenda