Reikhalzen naar het leven

,
zo 28apr2019

Theater en muziek naar dagboeken van Etty Hillesum

Aanvang 16.00 uur, zaal open 15.30 uur tot 17.30 uur

Locatie: Cultuurhuis de Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest

Richtbedrag E 7,50 per persoon

Gerrie Kooijman

"De jasmijn achter mijn huis is nu helemaal verwoest door de regens en stormen der laatste dagen. Maar ergens in mij bloeit die jasmijn ongestoord verder, net zo uitbundig en teder, als ze altijd gebloeid heeft, En ze verspreidt haar geuren rond de woning, waar jij huist, mijn God. Je ziet, ik zorg goed voor je. Ik breng je niet alleen mijn tranen en bange vermoedens, ik breng je op deze stromachtige, grauwe zondagochtend zelfs geurende jasmijn." Etty Hillesum (12 juli 1942)

Yentl Flavour speelt de muzikale voorstelling Reikhalzen naar het leven naar de dagboeken van de Joodse schrijfster Etty Hillesum (1941-1943). Zij schrijft haar dagboeken gedurende de bezettingsjaren. Deze dagboeken getuigen van een enorme levenskunst en zijn boeiend en aangrijpend.
Etty zoekt naar liefde, naar verbinding met zichzelf en anderen, naar God.
De dagboekfragmenten worden voorgedragen door Anneke de Hoop, afgewisseld met fysiek theater van Hanneke Verhulst en Jiddische liederen en instrumentale intermezzo's van Yentl Flavour.

Koffie en thee na afloop.
Graag gepast geld meebrengen.
Deze avond wordt georganiseerd door de Activiteiten Vrijzinnige Protestanten (AVP) en de Protestantse Gemeente Oegstgeest (PGO). De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Raad van Kerken.
Info.: Gerrie Kooijman, 06-18 30 26 04, of
Aart Verburg, 06-13 38 59 61

Terug naar Agenda