Theatermonoloog ‘Wie ben ik?’

, ,
zo 21nov2021

Theatermonoloog over Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) door theatermaker Kees van der Zwaard. Hij stapt letterlijk de wereld van Bonhoeffer binnen.

Aanvang 15:30 uur

Locatie: Regenboogkerk

10 euro

Theatermonoloog over Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) door theatermaker Kees van der Zwaard. Hij stapt letterlijk de wereld van Bonhoeffer binnen. Benieuwd en gespannen. Een man, een cel, brieven en gedichten; voor een theatermaker vormt dat een fascinerende uitdaging. Letterlijk op de vierkante meter komt heel de wereld binnen. En daarmee de vragen naar oorlog, vrijheid, God. In de monoloog volgt Kees Dietrich Bonhoeffer op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord heeft op de vraag ‘Wie ben ik?’.

Op 5 mei 2020 is het 75 geleden, dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen.
Dan vieren wij de vrijheid. Op 9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer zijn leven gaf voor die vrijheid.
Dietrich Bonhoeffer was een predikant, die meedeed aan een aanslag op Hitler.
Hij werd gepakt, veroordeeld en op 9 april 1945 opgehangen. 39 jaar oud.
Hij deelde zijn onverzettelijkheid met moderne heiligen als Etty Hillesum, Martin Luther King, Nelson Mandela.
In antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vocht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave, om liefde. In brieven en gedichten deed hij daarvan verslag.
In de door Cilia Hogerzeil geregisseerde muziektheatervoorstelling ‘Bonhoeffer – Wie ben ik?’ volgt Kees van der Zwaard hem op zijn zoektocht. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord leeft op die vraag ‘wie ben ik?’.
Hij speelt samen met alt-violiste Roosmarijn Tuenter. Zij zal een tegenstem componeren en improviseren. En zij zal als Maria von Wedemeyer, de geliefde van Bonhoeffer, onbereikbaar nabij zijn.


Aanvang: 15.30 uur. Er zal een QR-code worden gevraagd bij binnenkomst. Zorg dat u tijdig aanwezig bent. Aanmelden is verplicht.
Locatie: Regenboogkerk. Kosten: € 10 p.p.
Aanmelden bij Rian Veldman: Email
of bel 06 14 27 30 13.

Gerrie Kooijman, pastoraal werker Activiteiten Vrijzinnige Protestanten

Terug naar Agenda