Wat is het kerstspel?

Ieder jaar op kerstavond zetten we met een grote groep vrijwilligers een eigentijds kerstspel neer: een zelfgeschreven theaterstuk met spel, zang en dans. In het verhaal is een tijdloze kerstboodschap verpakt waarmee we iedereen willen raken en aanspreken. Zo creëren we een bijzonder begin van kerst voor alle generaties en achtergronden en dragen we kerk-zijn uit in de samenleving.

Een eigen verhaal
De kerstclub bedenkt en schrijft een verhaal waarbij ze zich steeds opnieuw laat inspireren door het aloude kerstverhaal maar zeker ook door de actualiteit van vandaag. Van mei tot oktober wordt het nieuwe kerstspel door de kerstclub ontwikkeld.
Als het script klaar is, wordt er gebouwd aan het decor, starten de repetities, wordt kleding gemaakt, attributen verworven, technische ondersteuning geregeld en werken vele vrijwilligers met elkaar samen om op kerstavond een onvergetelijke ervaring neer te zetten. Zonder al die mensen is er geen kerstspel.
Ieder jaar zoeken we spelers, zangers, decorbouwers, kledingmakers, techniekondersteuners, beschuitensmeerders, schminkers, opbouwers en afbrekers. Wil je wel eens meedoen of meer weten? Neem dan vooral contact op via email

De Kerstclub
De kerstclub bestaat uit 6 personen:

  • Nelleke van der Oord (regisseur en productieleider),
  • Anja Froeling (communicatie & teksten muziek),
  • Christina Osinga (kleding, rekwisieten),
  • Pauline Verkerk (carolkoor),
  • Paola Rus (rekwisieten, ondersteuning),
  • Rian Veldman (meedenken over en bewaken verhaallijn).
Contact: emailDe Kerstclub

Historie

2021: Online Kerstquiz Op vrijdagavond 24 december 2021 werd de allereerste GROTE online Kerstquiz live vanuit de Regenboogkerk gepresenteerd. Een soort pubquiz maar dan over kerst. Er zijn drie enthousiaste quizmasters, een live band en een heuse secondant met wie je online kunt chatten tijdens de quiz als je een beetje hulp nodig hebt. Iedereen kan vanuit huis meespelen.
Lees verder

2020: Het Geheim Een hechte groep van 4 vrienden die elkaar na lange tijd weer ontmoeten op kerstavond. Het lijkt een mooie reünie te worden totdat ze geheel onverwacht met iemand uit hun verleden worden geconfronteerd. En dan barst de bom…
Lees verder

2019: KERST een love story Een romantisch kerstverhaal over Joep en Merel die elkaar via een bekend dating programma leren kennen. De vonk slaat over, maar dan blijkt Merel onverwacht zwanger. En het kindje is niet van Joep…
Lees verder

2018: Kerst is een Keuze Een eigentijds kerstsprookje waarin een koning zo zijn twijfels heeft over kerst. Met hulp van een heuse Christmas Planner wordt alles uit de kast gehaald om er een sprookjesachtig feest van te maken. Dat loopt uit op een fiasco.
Lees verder

2017: Binnenstebuiten Het dorp met de naam Buitenkant voldoet helemaal aan het perfecte plaatje. Maar binnenskamers speelt en borrelt er van alles. Een kind dat te vondeling wordt gelegd, keert het hele dorp binnenstebuiten.
Lees verder

2016: Hemel op aarde De engelen doen er alles aan om de mensen op aarde te helpen, te verblijden, te troosten en te stimuleren. Dat is een mooi streven, maar lang niet alle pogingen van de engelen zijn even succesvol.
Lees verder

2015: Bed, bad & breakfast Een hotel op stelten. Waar de eigenaren niet kunnen kiezen tussen klassieke tradities of juist het maken van nieuwe kerstherinneringen. Totdat er opeens een aantal onaangekondigde families op de stoep staan. Op zoek naar een herberg.

2014: Vol verwachting We halen de bekende kerstfiguren van toen naar nu. Welke verwachtingen hebben koningen vandaag de dag? En hebben ook de buitenbenen van onze maatschappij, alias de herders, nog hoop en verwachting?

2013: Op zoek naar Maria Stel je voor dat Jezus opnieuw geboren wordt. In deze tijd. Bij wie kan hij dan het beste opgroeien? Via een talentenjacht gaat een engel op zoek naar de meest geschikte moeder voor Jezus.

2012: Het spoor bijster In dit spel raken de reizigers de weg een beetje kwijt zijn. Niets loopt zoals het zou moeten. Onverwachte ontmoetingen op perrons en in de trein zorgen voor spanning, dilemma’s en hilariteit. Komen de reizigers nog wel op tijd voor kerst aan?

2011: De wereld draait door Een speciale uitzending van het bekende programma waarin op zoek wordt gegaan naar de bron van het licht. Sommige gasten houden een stevig pleidooi voor het donker. Anderen promoten juist het licht.