Belangrijke levensmomenten zoals een huwelijk of een overlijden van een dierbare kunnen op passende wijze gevierd, beleefd, gezegend of herdacht worden in de Groene of Willibrordkerk.
De kerk biedt een tijdloze en intieme sfeer zowel bij vreugdevolle als verdrietige momenten.
In de kerk kunnen huwelijken zowel kerkelijk als burgerlijk worden gesloten. In normale omstandigheden biedt de kerk ruimte aan ongeveer 230 mensen.

Bij intieme bijeenkomsten, zoals bijvoorbeeld bij een besloten uitvaart, kan er naast de gebruikelijke opstelling ook gedacht worden aan een opstelling in het koor.
Bij groot onderhoud in 2020 en in voorjaar 2021, zijn er enige wijzigingen aangebracht in het interieur ten dienste aan het gebruik.
Er is vloerverwarming gekomen en comfortabele stoelen die een flexibele opstelling mogelijk maken in combinatie met banken.
De dienst, viering of uitvaart kan worden opgenomen en online worden meebeleefd door anderen. Veelal is er een plechtigheid per dag.
Dat betekent dat er alle tijd is om de bijeenkomst op eigen wijze vorm te geven.

Het kerkelijk bureau, Willibrords Erf, gelegen naast de Groene of Willibrordkerk is in 2021 gerenoveerd.
Door deze renovatie is het mogelijk om (kerk)diensten, rouw- en trouwdiensten en andere activiteiten in de kerk optimaal te ondersteunen.
Een receptie na een huwelijk, een condoleance na een uitvaart, elke bijeenkomst kan geheel naar wens op Willibrords Erf gefaciliteerd worden, in aansluiting op de plechtigheid.

Impressie interieur Groene of Willibrords Kerk
Impressie mogelijkheden opstelling bij intieme uitvaart

De ruimtes van Willibrords Erf: Bij de laatste renovatie is het aanzien van het Erf veranderd.
De hal is uitgebouwd, waardoor er een lichte, ruime ontvangsthal is ontstaan die multifunctioneel gebruikt kan worden.
Door vloerverwarming is het ook hier aangenaam te maken. De grote zaal is voorzien van twee dubbele terrasdeuren met toegang tot een ruim terras.
Ook werd een elektrische overkapping geplaatst over de gehele breedte van het terras.
Hierdoor is het mogelijk om gedurende een groot deel van het jaar gebruikers én bezoekers een ruime en goed te ventileren zaal aan te bieden.
Daarnaast werd de keuken gerenoveerd. Er kan vlot gecaterd worden vanuit een keuken met een beperkt oppervlak.
Er is een goede samenwerking met een aantal leveranciers in Oegstgeest waardoor er naar wens van de gebruikers, op passende wijze voor eten en drinken kan worden gezorgd.  

Opstelling voor het volgen van uitvaart in zaal Willibrords Erf

Beeld en geluid: In de zaal van Willibrord Erf staat een groot t.v. scherm waardoor het mogelijk is om in de zaal de dienst of het concert vanuit de kerk te volgen.
Van deze mogelijkheid is in de afgelopen periode meerdere malen gebruik gemaakt. Ook kan dit t.v. scherm gebruikt worden om naar wens een presentatie te tonen. 

Flexibiliteit: De zaal biedt verschillende mogelijkheden wat betreft de inrichting.
Door o.a. de scheidingswand in de zaal kan een intieme sfeer gecreëerd bijvoorbeeld ook voor een besloten uitvaart. In het afgelopen jaar zijn hier goed ervaringen mee geweest.
Voor grote groepen is het mogelijk om de ontvangsthal te betrekken bij de zaal, evenals het terras.

Buitenruimte en bereikbaarheid: Het terras biedt een groot deel van het jaar de mogelijkheid om de capaciteit van de zaal te vergroten.Zaal en terras lopen als het ware in elkaar over.
Er is goede parkeergelegenheid bij Willibrords Erf. Tegenover de kerk is een ruime parkeergelegenheid.
Aan de weg én op het terrein van Willibrords Erf zijn enkele parkeerplekken voor mensen die mindervalide zijn.
Ook voor rijwielen is voldoende ruimte voor stalling.   

Impressie van het terras aansluitend op grote zaal van Willibrords Erf

De Groene of Willibrordkerk is in combinatie met Willibrords Erf, een aantrekkelijke, sfeervolle en goed geoutilleerde locatie voor het faciliteren van diverse plechtigheden en bijeenkomsten.
Graag bespreken wij uw wensen en overleggen wij met u hoe wij hierin optimaal kunnen faciliteren.

U kunt contact opnemen met het kerkelijk bureau via email: Stuur Email of telefonisch 06 15 21 66 50

Verhuur tarieven 2023