Wat is het kerstspel
Ieder jaar op kerstavond zetten we met een grote groep vrijwilligers een eigentijds kerstspel neer: een zelfgeschreven theaterstuk met spel, zang en dans. In het verhaal is een tijdloze kerstboodschap verpakt waarmee we iedereen willen raken en aanspreken. Zo creëren we een bijzonder begin van kerst voor alle generaties en achtergronden en dragen we kerk-zijn uit in de samenleving.

Een eigen verhaal
De kerstclub bedenkt en schrijft een verhaal waarbij ze zich steeds opnieuw laat inspireren door het aloude kerstverhaal maar zeker ook door de actualiteit van vandaag. Van mei tot oktober wordt het nieuwe kerstspel door de kerstclub ontwikkeld.
Als het script klaar is, wordt er gebouwd aan het decor, starten de repetities, wordt kleding gemaakt, attributen verworven, technische ondersteuning geregeld en werken vele vrijwilligers met elkaar samen om op kerstavond een onvergetelijke ervaring neer te zetten. Zonder al die mensen is er geen kerstspel.
Ieder jaar zoeken we spelers, zangers, decorbouwers, kledingmakers, techniekondersteuners, beschuitensmeerders, schminkers, opbouwers en afbrekers. Wil je wel eens meedoen of meer weten? Neem dan vooral contact op via email

De Kerstclub
De kerstclub bestaat uit 6 personen: Nelleke van der Oord (regisseur en productieleider), Anja Froeling (communicatie & teksten muziek), Christina Osinga (kleding, rekwisieten), Pauline Verkerk (carolkoor), Paola Rus (rekwisieten, ondersteuning), Rian Veldman (meedenken over en bewaken verhaallijn).

De Kerstclub

Kerstspel 2020
De kerstclub is alweer van start gegaan: het nieuwe kerstspel is in de maak. Dit kerstspel wordt in alle opzichten speciaal. Het is de 10e keer dat we zelf een verhaal schrijven. En vanwege alle beperkende maatregelen spelen we het in aangepaste vorm. We gaan ervan uit dat we niet met 400 mensen in het publiek live kunnen spelen. Hoe het er dan wel uit gaat zien? Daar vertellen we over een aantal weken meer over. Ben je benieuwd en wil je misschien ook een keer meedoen. Dat kan! email

Historie

2020: Dat is nog geheim…  

2019: KERST een love story
Een romantisch kerstverhaal over Joep en Merel die elkaar via een bekend dating programma leren kennen. De vonk slaat over, maar dan blijkt Merel onverwacht zwanger. En het kindje is niet van Joep…

2018: Kerst is een Keuze
Een eigentijds kerstsprookje waarin een koning zo zijn twijfels heeft over kerst. Met hulp van een heuse Christmas Planner wordt alles uit de kast gehaald om er een sprookjesachtig feest van te maken. Dat loopt uit op een fiasco.

2017: Binnenstebuiten
Het dorp met de naam Buitenkant voldoet helemaal aan het perfecte plaatje. Maar binnenskamers speelt en borrelt er van alles. Een kind dat te vondeling wordt gelegd, keert het hele dorp binnenstebuiten.

2016: Hemel op aarde
De engelen doen er alles aan om de mensen op aarde te helpen, te verblijden, te troosten en te stimuleren. Dat is een mooi streven, maar lang niet alle pogingen van de engelen zijn even succesvol.

2015: Bed, bad & breakfast
Een hotel op stelten. Waar de eigenaren niet kunnen kiezen tussen klassieke tradities of juist het maken van nieuwe kerstherinneringen. Totdat er opeens een aantal onaangekondigde families op de stoep staan. Op zoek naar een herberg.

2014: Vol verwachting
We halen de bekende kerstfiguren van toen naar nu. Welke verwachtingen hebben koningen vandaag de dag? En hebben ook de buitenbenen van onze maatschappij, alias de herders, nog hoop en verwachting?  

2013: Op zoek naar Maria
Stel je voor dat Jezus opnieuw geboren wordt. In deze tijd. Bij wie kan hij dan het beste opgroeien? Via een talentenjacht gaat een engel op zoek naar de meest geschikte moeder voor Jezus.

2012: Het spoor bijster
In dit spel raken de reizigers de weg een beetje kwijt zijn. Niets loopt zoals het zou moeten. Onverwachte ontmoetingen op perrons en in de trein zorgen voor spanning, dilemma’s en hilariteit. Komen de reizigers nog wel op tijd voor kerst aan?

2011: De wereld draait door
Een speciale uitzending van het bekende programma waarin op zoek wordt gegaan naar de bron van het licht. Sommige gasten houden een stevig pleidooi voor het donker. Anderen promoten juist het licht.