Vandaag is het feest! Het is Pasen! We vieren dat Jezus uit de dood is opgestaan. De afgelopen zondagen hebben we verhalen over Mozes gehoord. We zijn daarmee in de kerk begonnen en misschien ben je thuis wel verder gegaan, toen we niet meer naar de kerk konden gaan. Vandaag horen we hoe God de Israëlieten door de zee laat ontsnappen aan Egypte. De materialen voor de voorbereiding en de uitvoering van de kindernevendienst zijn gratis online: www.kindopzondag.nl. Het betreft een voorbereidingsverhaal voor u als (groot)ouder of verzorger en een vertelling voor de kinderen met vragen om over door te praten. Alternatief verhaal De boom en het leven, zie www.kindopzondag.nl.
Ook hebben we wat tips voor jullie om op internet te bekijken:
– Leuke animatie van bijna 5 minuten (Engelstalig, mogelijk zelf het verhaal vertellen tijdens het afspelen van het filmpje zonder of met zacht geluid) kijk hier
– Speelfilm van bijna 10 minuten (mogelijk voor heel kleine kinderen wat heftig. Engelstalig, mogelijk zelf het verhaal vertellen tijdens het afspelen van het filmpje zonder of met zacht geluid) kijk hier.
– Liedje: Hoe kwam Mozes door de Rode Zee? kijk hier
Als je liever het paasverhaal leest, heb je vast thuis wel een (kinder)bijbel waar dat in staat. Wij missen jullie en wensen jullie van afstand een goede kindernevendienst en een heel mooie paaszondag toe als gezin. En een fijne tweede paasdag.