Alle hier genoemde artikelen zijn ook te koop via de Appostelapp, onder het kopje “Artikelen”.

Onze gemeente maakt gebruik van de Appostel app. De Appostel app wordt aangeboden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android) en is gratis te installeren.  
Na installatie kunt u de app openen. U komt in het volgende scherm:
► Gemeente koppelen. Zoek de Protestantse Gemeente Oegstgeest (PGOegstgeest) door bovenin bij het vergrootglas de naam in te toetsen.
► Log in met uw huidige bestaande account (die u ook gebruikt of bij toegang webshop) of registreer eerst een eigen account als u nog nooit gebruik hebt gemaakt van de app. Hiervoor wordt uw registratienummer bij de PGO gevraagd. Mocht u dit niet weten vul dan in: 1234567.
► Het koppelen van de gemeente is een eenmalige handeling. Daarna zal de PGO direct zichtbaar worden als u de app op uw smartphone of tablet opstart.
► Appostel is nu klaar voor gebruik. Voor bijdrage collecte gaat u naar het icoon met euroteken €   onderin het beeld. Vervolgens wordt een rood vlak zichtbaar met de tekst: Geef aan een doel. Klik hierop en de collectedoelen worden zichtbaar.
De app is te gebruiken voor collecte maar ook voor alle producten die in de webshop van de PGO beschikbaar zijn zoals: collectebonnen en zendingskalender.
Voor vragen kunt u mailen naar:
Dieneke van Os, penningmeester CVK E-Mail


Artikelen

Zendingskalender 2023

De zendingskalender 2023 is verkrijgbaar. Deze toont dit jaar wandkleden met ontwerpen door de heer He Qi uit China, die geweven zijn door vrouwen van de Tujia-stam, een minderheid in China, waarvan de vrouwen Bijbelverhalen kunstig en op traditionele wijze afbeelden in hun weefsels. Het thema luidt: Een nieuwe weg met Christus, naar het verhaal van de Emmaüsgangers. Er worden Bijbelse verhalen getoond door de in Nanjing (China) geboren He Qi. Hij groeide op onder het communistische bewind van Mao en werd opgeleid aan de Kunstacademie.
Ook dit jaar is een serie van 4 dubbele kerstkaarten verkrijgbaar met afbeeldingen van deze wandkleden.

Beide kunt u bestellen: de kalender kost € 9, de kaarten € 6 per set, waarbij u extra een enkele ‘bonus’kaart ontvangt met het thema: Een nieuwe weg met Christus.
Kalender(s) en/of kaartenset(s) zijn te bestellen vóór 31 oktober op de volgende manieren:
-via dewebshop of via de Appostel App. Via de webshop of de Appostel App kunt u de kalender en/of de kaarten eenvoudig digitaal bestellen.
-per mail t.n.v. Guusje Onderwaater-Nortier Stuur Email, met vermelding van uw naam, adres en precieze bestelling (aantal kalenders en/of sets kaarten). Het bedrag maakt u, onder specificatie van uw bestelling, over op NL94 INGB 0005 5235 45 t.n.v. Zending PGO.
Begin november zal de bestelling worden geleverd en bij u thuis in de brievenbus worden gedaan.
Namens de Taakgroep Diaconaat & Zending, Guusje Onderwaater-Nortier, diaken ZWO

► Afscheidsbundel ds. Aart Verburg

Een bundel opstellen rondom Evangelie, Culturen en Kerken. Hoe beleven we de multi-culturele samenleving, wereldwijd en in Nederland? Voor welke uitdagingen staan we? Een keur van auteurs met wereldwijde en nabije ervaring gaat met ons op weg. Dit wordt afgesloten met een slotartikel van Aart Verburg Hoe nu verder?
Dit boekje wordt aan Aart Verburg opgedragen ter gelegenheid van zijn emeritering na veertig jaar predikantschap, in heel verschillende functies.

Met bijdragen van:
► Barend Drewes
        Woord vooraf
► Mechteld Jansen
        40 jaar evangelie en cultuur – Aart Verburg als gids 1980-2020
► Gert Noort
        ‘Het land van beloften’ – Verkenners als wegbereiders van geloofsoverdracht en onderwerping
► Jan van Butselaar
        Een zoutend zout: evangelie, cultuur en Europa
► Aguswati Hildebrandt Rambe
        Over pangngaraan, dodenrite in Nosu/Mamasa – De weg tussen lokale religieuze rites en kerkelijk dienstbetoon
► Hans de Wit
        De wonden van de vijand genezen – lessen van Naäman de Syriër
► Marla Winckler-Huliselan
        Een verrijking: Indonesische en Nederlandse christenen ontmoeten elkaar
► Aart Verburg
        Slotbeschouwing: hoe nu verder?


►Collectebonnen

In de PGO kerken kunt u voor alle collectes gebruik maken van de zgn. collectebonnen. Door het gebruik van collectebonnen worden ook de bijdragen aan collectes (onder voorwaarden) fiscaal aftrekbaar. De collectebonnen hebben een waarde van  € 1,00 en worden geleverd op kaarten van 20 stuks.