Bloemen

De bloemen gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar mw. Aafke Vries; en met een hartelijke groet van de gemeente naar mw. Rienkje Lustig.

Informatie vieringen

Tot en met september worden de zondagse erediensten in de Groene Kerk gehouden; vanaf oktober zijn de diensten in de Regenboogkerk.

Groene of Willibrordkerk
Vandaag, 22 september,de eerste zondag van de herfst: ds. Rian Veldman.
Volgende week, 29 september,de tweede zondag van de herfst: ds. Iris van der Heul, viering Maaltijd van de Heer.
Regenboogkerk
6 oktober,de derde zondag van de herfst: ds. Iris van der Heul, m.m.v. PGO-cantorij. Na de dienst, na de koffie, wordt het 5e gemeenteconcert gegeven; u wordt hiervoor van harte uitgenodigd!
13 oktober,de vierde zondag van de herfst: ds. Rian Veldman.
20 oktober,de vijfde zondag van de herfst: ds. Iris van der Heul.

De Zendingserfgoedkalender 2020

De kalender heeft als thema: Thomas kan het niet geloven. De eerste christenen op de Indiase zuidkust zijn door de apostel Thomas tot geloof gekomen. De Zendings-erfgoedkalender 2020 toont ons Bijbelse verhalen, geschilderd door mw. Jayashree Jayapaul uit Madurai in het zuiden van India. Zij heeft een geheel eigen – aan het impressionisme verwante – manier van compositie, kleurgebruik en weergave. De kalender geeft een introductie in de geschiedenis van India en gaat verder in op de geschiedenis van de zending vanaf de Thomas-christenen en de latere komst van r.-k. en de jongere kerken die door de protestantse zendelingen werden gesticht. Ook wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van schilderkunst en andere toegepaste technieken in dit subcontinent. De kalender kost € 9 en is deze maand na afloop van de dienst te koop. Omdat de kunstenares meer dan 100 Bijbelse voorstellingen maakte, is er naast de kalender een boekje verschenen, met voor elke week een afbeelding en een korte overdenking. Er zijn enkele dichtregels aan toegevoegd die op bekende melodieën kunnen worden gezongen. Het boekje kost ook € 9 (+ verzendkosten) en is te bestellen bij Stichting Zendings-erfgoed, p/a Dorpsstraat 22-24, 3214 AG Zuidland, of via website https://www.zendingserfgoed.nl > Kalender 2020 (formulier onderaan site).
Namens de Taakgroep Diaconaat en Zending, Martine Delver, diaken ZWO

Running Dinner op zaterdag 5 oktober

Trakteer uzelf op een avond vol verrassingen. Samen eten in wisselend gezelschap. Een mooie gelegenheid om anderen te ontmoeten aan tafel. Dat kan als gast, als kok en zelfs beide. Opgave vóór 29 september via het opgaveformulier op de website, of via het formulier dat in de Groene Kerk en in Willibrords Erf ligt. Alle info is ook te lezen op de website Running Dinner Voor vragen: mail naar Runningdinner@pgoegstgeest.nl of bel Ineke Ravensbergen tel: 071-402 54 38 of Joske Kortleve tel: 06-49 86 83 71. Voorbereidingsgroep Running Dinner

6 oktober gelegenheid tot musiceren in de Regenboogkerk

Dit wilt u niet missen!Op 6 oktober is er na de dienst het vijfde (jaarlijkse) PGO-koffieconcert in de Regenboogkerk. Een eerste lustrum! De aanvang zal rond 11.45 uur zijn, na het koffiedrinken, en het zal in ieder geval niet langer duren dan een uur. Musicerende leden van de PGO krijgen daar de gelegenheid iets van zich te laten horen.
Op dit moment zijn er al verschillende gemeenteleden aan het repeteren voor hun bijdrage aan dit concert. Alleen het voorbereiden is natuurlijk al leuk en waardevol, maar het is nog leuker als er flink wat publiek in de zaal zit om hiervan mee te genieten. Ik hoop dan ook dat u deze datum alvast in uw agenda wilt zetten.
Wilt u op 6 oktober ook musiceren, neemt u dan gerust contact op met Pauline Verkerk, paulineverkerk@xs4all.nl, tel: 071-517 36 22.
Zoekt u nog een begeleidend pianist of iemand met wie u kunt samenspelen/zingen, schroom dan niet mij daarnaar te vragen.
Pauline Verkerk

KERST, een love story – Zin om mee te doen?

Een nieuw kerstspel is alweer in de maak. Dit jaar schrijven we een zinderende liefdesgeschiedenis. We worden daarbij geïnspireerd door wat we weten over Jozef en Maria en geven daar een eigentijdse draai aan. Het kerstspel is elk jaar een groot succes dankzij de vrijwilligers die op of achter de schermen staan. We kunnen allerlei hulp gebruiken en vinden het erg leuk als we ook dit jaar nieuwe mensen mogen verwelkomen. Iedereen is welkom. Van acteurs tot timmerlui, van dansers tot beschuitsmeerders, van zangers tot schminkers. Meld je aan bij Nelleke van der Oord via chris.nelleke@ziggo.nl Repetitities kerstspel: zo. 17 nov. 18.00-19.30u leesrepetitie / zo. 24 nov. 18.00-19.30u / zo. 1 dec. 18.00-19.30u / zo. 8 dec. 18.00-19.30u / zo. 15 dec. 12.00-15.00u doorloop / ma. 23 dec. 14.30-18.00u generale. Di. 24 dec. 19.00-20.30u uitvoering kerstspel.

Kerkelijk Bureau

Het kerkelijk bureau is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur.
In verband met mogelijke uitvaarten of andere bezigheden is het verstandig om van tevoren een afspraak te maken, als u Hantie Maris wilt spreken. Dit kan via e-mail: stuur E-Mail of telefonisch: 071-517 54 98. Voor vragen over de ledenadministratie is Elleke Kemperman elke dinsdag van 10.00-12.00 uuraanwezig.
College van Kerkrentmeesters, Fieke Sjoukes


Wilt u reageren

Op de vieringen – stuur een bericht aan de scriba: stuur E-Mail

Bloemengroet – Kent u iemand die voor de wekelijkse bloemengroet op zondag vanuit de kerk in aanmerking komt, stuur dan een email naar Marianne Noordijk, stuur E-Mail

Website PGO– Op de website van de PGO kunt u terecht voor meer actualiteiten en achtergrondinformatie over wat er in en om de kerk gebeurt. Het adres is: www.pgoegstgeest.nl. Hebt u zelf informatie, tips of aanvullingen voor de website, mail dan aan de webmasters stuur E-Mail
U kunt onze diensten ook met computer, tablet of smartphone via internet beluisteren via www.kerkomroep.nl of onze website

Redactie gemeenteberichten– Erica Smit, Dorpsstraat 54.
stuur E-Mail of bel:tel: 071-515 42 83
Inleveren kopij vóór wo. 15.00 uur. Info.: www.pgoegstgeest.nl