Bloemen
De bloemen gaan met een hartelijke groet van de gemeente naar dhr. Freek Melchert en mw. El van Egmond.

Informatie vieringen

Regenboogkerk
In augustus en september is de Regenboogkerk gesloten, zie Groene of Willibrordkerk.

Groene of Willibrordkerk
Vandaag, 12 augustus,de achtste zondag van de zomer: ds. Aart Verburg, viering Maaltijd van de Heer.
Volgende week, 19 augustus,de negende zondag van de zomer: ds. Iris van der Heul.
26 augustus,de tiende zondag van de zomer, ambtsdragerszondag: ds. Iris van der Heul, m.m.v. Regenboogcantorij.
2 september,de elfde zondag van de zomer, gemeentezondag : ds. Iris van der Heul, ds. Aart Verburg en ds. Rian Veldman, m.m.v. Willibrordcantorij.
9 september, de twaalfde zondag van de zomer: ds. Rian Veldman.
16 september, de dertiende zondag van de zomer: ds. Aart Verburg.

Voedselbank – Vergeet u niet dat het volgende week zondag, 19 augustus,de derde zondag van de maand is, dus voedselbankzondag…

Ambtsdragerszondag, 26 augustus
Op 2 september is het startzondag. Voorheen werden op de startzondag ook wel nieuwe ambtsdragers bevestigd. Nu hebben we daar een aparte zondag voor gereserveerd, nl. 26 augustus.We zullen afscheid nemen van taakdragers en ambtsdragers en nieuwe welkom heten. Ds. Iris van der Heul zal in de dienst voorgaan.

Startzondag 2 september in de Groene Kerk: ‘Een goed gesprek’
Weet u nog van vorig jaar? Het thema voor de startzondag was: ‘Kerkproeverij’: We nodigden mensen uit om van de kerk te komen ‘proeven’. We hielden de dienst zoals we het gewend zijn, maar zeiden er nog eens bij waarom we het deden zoals we het doen. Bij de lunch bleek dat je in het gezelschap van kerkmensen ook heel veel lekkers te proeven hebt. Een voorproefje van Running Dinner, maar dan stond het allemaal op één grote tafel.
Dit jaar is het thema ‘Een goed gesprek’, waarmee we verder willen denken over hoe je nog meer inhoud kunt geven aan ‘proeven van de kerk’. Als je mensen uitnodigt om (weer) eens mee te gaan naar de kerk, wat verwacht je dan? Vind je het goed al ze een keer komen kijken en het daarbij laten? Zouden zij het gevoel hebben dat je meer van hen verwacht?
In de dienst gaat het over Jezus die aan zijn discipelen vraagt: ‘Wie zeggen de mensen dat ik ben?’. Goeie vraag, ook nu nog, en een mooie uitnodiging voor een goed gesprek! Alle drie de predikanten zullen voorgaan in deze dienst.
Na de dienst is er een ronde met allerlei vormen van ‘een goed gesprek’. Over pastoraat in een groep of met zijn tweeën tijdens een wandeling. Of in de tent van de kindernevendienst over Kinderbijbels en het vertellen van Bijbelverhalen aan kinderen. Of nog anders…
De volgende ronde zal gaat over: ‘ik ben niet zo’n prater, laat mij maar wat doen…’.
Allerlei mensen hebben kaartjes bij zich met taken die je op je zou kunnen nemen. Korte, beperkte taken, taken voor af en toe, taken om eens te proberen om te kijken of dat misschien iets voor jou is. Want behalve proeven van de kerk kun je smaakmaker zijn. We willen ook daarover graag een goed gesprek.
En dan samen aan de lunch. Wil je iets maken voor bij de koffie of voor de lunch: meld het even bij Iris vóór 30 augustus: tel: 06-1919 48 04 stuur E-Mail

Gevonden voorwerpen
Er is inmiddels een aardige verzameling van brillen, fietssleutels, handschoenen, shawls, vest en jassen achtergebleven in de kerken. Alles is verzameld en in de garderobe van Willibrords Erf opgehangen of neergelegd. Kijkt u nog eens of er iets van u bij is. Mocht u iets kwijt zijn wat er niet bij zit, dan kunt u altijd naar het Kerkelijk Bureau bellen tel: 071-517 54 98 of de dienstdoende koster aanspreken.
De gevonden voorwerpen blijven tot 1 oktoberin Willibrords Erf. Daarna zullen we zaken die daar geschikt voor zijn aan een goed doel schenken.
Namens het College van Kerkrentmeesters, Fieke Sjoukes

Opbrengst collectes juli 2018

1ste collectes Doel Bedrag
1 juli JOP – Met school naar de kerk  € 134,55
8 juli Stichting De Vrolijkheid
 € 380,66
15 juli Dovenpastoraat Leiden
 € 137,84
22 juli/td> Algemene diaconale doelen  € 257,21
29 juli/td> Stichting De Brug, Katwijk  € 209,28
2de collectes
kerkdiensten Plaatselijk kerkenwerk € 733,25
Bijzondere collectes
Van Wijckerslooth Voedselbank Leiden e.o.  € 170,35
Voedselbank Voedselbank Leiden e.o.  € 10,00
Zendingsbussen Project ‘Een sterke kerk in Syrië’  € 212,19

De maandoverzichten van de laatste twaalf maanden staan ook op de PGO-website.
Thijs Breet, penningmeester College van Kerkrentmeesters

Kerkerf
Het erf van de Regenboogkerk ziet er (ondanks de rioolperikelen) mooi uit! En het is geweldig dat er zeer regelmatig, door verschillende mensen onkruid wordt gewied. Het zou echter fijn zijn als de coördinatie van deze activiteiten bij één persoon komt te liggen. Iemand die het leuk vindt een oogje op de planten te houden, en mensen (‘de Wiedclub’) bij elkaar wil roepen als er werk aan de winkel is.
Herkent u zichzelf hierin of hebt u vragen,
neemt u dan contact op met Ellen Kralt stuur E-Mail.
We zien uit naar uw reactie!

 

 


Wilt u reagerenop de vieringen, dan kunt u een bericht sturen aan de scriba: stuur E-Mail
Bloemengroet– Kent u iemand die voor de wekelijkse bloemengroet op zondag vanuit de kerk in aanmerking komt, belt u dan met Marianne Noordijk, tel. 06-26 15 66 18 of e-mail stuur E-Mail
Website PGO– Op de website van de PGO kunt u terecht voor meer actualiteiten en achtergrondinformatie over wat er in en om de kerk gebeurt. Het adres is: www.pgoegstgeest.nl. Hebt u zelf informatie, tips of aanvullingen voor de website, mail dan aan stuur E-Mail
U kunt onze diensten ook met computer, tablet of smartphone via internet beluisteren via www.kerkomroep.nl of onze website. Wilt u gebruik maken van deze dienst via een kerkradiokastje, neemt u dan contact op met Kees van Rossum, 071-517 59 98
Redactie gemeenteberichten– Erica Smit, Dorpsstraat 54.
stuur E-Mail of bel: 071-515 42 83
Inleveren kopij vóór wo. 15.00 uur. Info.: www.pgoegstgeest.nl