Door wijziging in de opzet van de Oké, is de rubriek “Wij gedenken” helaas komen te vervallen.
Er wordt alleen nog melding gemaakt van overlijden met verwijzing naar de website voor een de uitgebreide tekst. Via de website zijn de teksten ongeveer 3 maanden beschikbaar, daarna via de scriba.
Wilt u de “in memoriam” tekst toch op papier ontvangen, neem dan contact op met de scriba van de kerkenraad, en zij zorgt dat u de tekst via de post krijgt toegestuurd.
stuur E-Mail

Wij gedenken ons gemeentelid de heer Izaak Lens

Hij is overleden op de leeftijd van 94 jaar. Izaak werd geboren in 1925 in Leiden als oudste en enige zoon in een gezin van vier kinderen. Izaak leerde en werkte o.a. in de verenigde touwfabrieken en de lichtfabrieken. In de oorlog zat hij ondergedoken om te ontkomen aan tewerkstelling Duitsland.
In 1946 leerde Izaak Greet Heijmans kennen op dansles, met haar trouwde hij en ze kregen vier kinderen. De dood van hun oudste zoontje Sjaak na één jaar was voor beide een groot verdriet. Izaak was een man zijn woord, vrijgevig en vooral heel zorgzaam. Zijn eigen moeder nam hij toen ze op hoge leeftijd was in huis, maar hij zorgde ook met veel liefde voor zijn vrouw toen zij ziek was en was graag oppas-opa.

lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid mevrouw Léonie (Nini) Hanegraaff-Lissenberg

Op zaterdag 8 februari is ons gemeentelid mevrouw Léonie (Nini) Hanegraaff-Lissenberg overleden op de leeftijd van 92 jaar. Nini werd geboren in het Belgische Schaerbeek, vlakbij Brussel, waar haar vader Jacques Lissenberg in die tijd als predikant werkzaam was. Schaduwen vielen al vroeg over haar leven toen anderhalf jaar later haar moeder op 33-jarige leeftijd in het kraambed overleed. Haar vader werd een jaar later predikant in de Vrije Evangelische Gemeente in Dordrecht, waar zij haar jeugd doorbracht. Het vroegtijdig overlijden van haar moeder zette een stempel op het leven van Nini, ook toen haar vader in 1931 hertrouwde. Na de oorlog vond zij veel steun bij ds. Madeleine Blocher-Saillens in Parijs, die als een moeder voor haar was. Dankzij haar jaren in Parijs leerde Nini vloeiend Frans spreken. Nadat zij in het huwelijk trad met Jan Hanegraaff vestigde zij zich voorgoed in Nederland.

lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid mevrouw Johanna Alida (Annie) Bijl-Overbeek.

Zij is op woensdag 22 januari overleden op de leeftijd van 91 jaar. Annie werd geboren in Hengelo-Overijssel. Toen ze in Haarlem woonde leerde ze via ‘de Jonge Kerk’ Simon Bijl uit Oegstgeest kennen. Samen zetten zij de textielwinkel van de firma Bijl in de De Kempenaerstraat voort die al twee generaties in de familie was. Ze kregen 4 dochters van wie de jongste de zaak nog een tijdje voortzette. Simon en Annie gingen vanuit de woning achter de zaak wonen aan de Anemonenlaan 1. In 2010 overleed Simon. Annie was een trouwe kerkgangster en een meelevend lid van de Bijbelkring in de Bloemenbuurt.

lees verder

Wij gedenken mevrouw Cornelia (Corry) Jeltje Uit den Boogaard-Wijnja

Zij is overleden op 4 januari 2020 op de leeftijd van 93 jaar. Corry werd geboren in Lemsterland in een boerengezin met drie kinderen. Het gezin gaf in de tweede wereldoorlog aan onderduikers, wat blijvende indruk maakte op Corry. Na de oorlog vertrok ze, zonder de taal machtig te zijn, als au pair naar Engeland, waarna ze haar hele leven lang graag zou reizen. Terug in Nederland bleek haar vader de boerderij verkocht te hebben en woonde het gezin in Den haag. Ze trouwde in 1958 met de zeven jaar oudere Leendert Dirk Uit den Boogaard uit Leiden en ze gingen in de Prinses Irenelaan wonen. Ze kregen twee kinderen en 5 kleinkinderen.

lees verder

Wij gedenken de heer Jan Dirk Cramer

Hij is overleden op de leeftijd van 67 jaar. Jan werd geboren in Geelong, Australie. Nadat zijn vader overleed vertrok hij met zijn moeder naar Nederland waar ze in Leiden gingen wonen. Daar voelde Jan zich vaak alleen, zonder veel vriendjes om mee te spelen. Zijn moeder verhuurde kamers aan studenten en ook zijn zorgzame grootvader woonde in huis. Na de middelbare school studeerde Jan geschiedenis en volgde later de opleiding tot bibliothecaris. Hij kwam in de universiteitsbibliotheek te werken. In 2000 trouwde hij met Annemieke Fruitema. Jan zorgde graag mee voor haar kinderen en alle huisdieren die ze meenam naar de Papengracht en daar werd Jan pas echt gelukkig.

lees verder

Wij gedenken mevrouw Isa Maria Jacoba Eggink

Zij is op zaterdag 4 januari vroeg in de nacht overleden op de leeftijd van 91 jaar. Na de Kerstdagen ging haar gezondheid snel achteruit. Op de dag voor haar overlijden is ze nog opgenomen in Hospice De Mare en daar overleden. Ze was afkomstig uit Amsterdam, uit een niet kerkelijk gezin, maar besloot om theologie te gaan studeren. In 1951 onderbrak ze haar studie om te trouwen met de chirurg Frits Eggink. Ze kregen 6 kinderen waarvan de oudsten, een tweeling, vlak na de geboorte overleden. In 1969 kwamen ze naar Oegstgeest en in 1970 overleed haar man.

lees verder

Wij gedenken mevrouw Sonja de Lange

Zij is op maandag 23 december overleden op de leeftijd van 86 jaar. Zij was de echtgenote van dhr. Kees van der Vlis, en woonde met hem in het Hendrik Kraemerpark. Daar is ze te midden van haar gezin overleden. Sonja en Kees zijn geboren Amsterdammers. Voor het werk van Kees woonde het gezin met 3 dochters en een zoon jarenlang in het buitenland…

lees verder

Wij gedenken mevrouw Johanna Catharina Sophia De Jong-Kooreman

Zij is op zaterdag 21 december overleden op de leeftijd van 91 jaar.Vanuit de Jan van Ruusbroeclaan in Oegstgeest-Noord verhuisde ze in 2012 naar een verpleegafdeling in Van Wijckerslooth. Enkele maanden later verhuisde haar man naar Rustenborch. De dagen konden zij bij elkaar doorbrengen. Ze waren beiden afkomstig uit Leiden waar zij een zaak in antiek dreven.

lees verder

Wij gedenken mevrouw Johanna Jenneken (Jannie) Kolfoort-Knoop.

Zij is op zaterdag 7 december overleden op de leeftijd van 93 jaar. Jannie werd geboren op een boerderij bij Almelo. In de Tweede Wereldoorlog leerde ze haar later man, Jan Kolfoort, kennen toen hij ondergedoken zat bij Jannie’s ouders. Ze beleefden een lange verlovingstijd toen Jan als militair naar Indonesië ging (voor het besef van Nederland toen nog Nederlands-Indië). In 1951 trouwden ze en gingen in Apeldoorn wonen waar Jan personeelsfunctionaris werd bij Talens; later bij Sikkens in Oegstgeest. Hun laatste adres samen was aan de Rozenlaan.

lees verder