Door wijziging in de opzet van de Oké, is de rubriek “Wij gedenken” helaas komen te vervallen.
Er wordt alleen nog melding gemaakt van overlijden met verwijzing naar de website voor een de uitgebreide tekst. Via de website zijn de teksten ongeveer 3 maanden beschikbaar, daarna via de scriba.
Wilt u de “in memoriam” tekst toch op papier ontvangen, neem dan contact op met de scriba van de kerkenraad, en zij zorgt dat u de tekst via de post krijgt toegestuurd.
stuur E-Mail

We gedenken….

Wij gedenken de heer Lambertus (Bert) Stikkelorum

Bert is op zaterdag 14 november overleden op de leeftijd van 69 jaar. Bert was afkomstig uit Leiden en woonde lang in Scheveningen. Zijn zussen vertelden dat Bert geen gelukkige start had in het ouderlijk gezin. Maar hij bleek een knokker. Op zijn veertiende ging hij al varen op de wilde vaart en bevoer zo vele zeeën. Hij kwam voor zijn familie aan de wal. Met zijn vrouw Henny kwam hij uiteindelijk naar de Narcissenlaan in Oegstgeest.

Lees verder

Wij gedenken de heer Marius van Gent

Op 16 oktober is hij overleden op de leeftijd van ruim 100 jaar (geb. te Leiden op 23-11-1919) precies een jaar na het overlijden van zijn vrouw. Hij woonde in Leiden tot hij zijn vrouw ontmoette. Zij trouwden op 19-08-1954.  Ze kregen drie kinderen: Bram, Onno en Michel. De eerste tijd hebben ze ingewoond bij de vader van mevr. van Gent in de Celebesstraat. In 1966 verhuisden ze naar de Asterlaan en vanaf 2006 woonden ze in de Narcissenlaan. In zijn werkzame leven was hij instrumentmaker.

Lees verder

Wij gedenken mevrouw Hermina Margot Esther (Margot) Oegema-Hollander

Zij is op dinsdagavond 10 november overleden op de leeftijd van 87 jaar. Ze werd geboren in Zwolle als derde van de vijf kinderen in het ouderlijk gezin. Toen ze 16 leerde ze Sikko Oegema kennen die theologie studeerde. Margot trok mee met haar man, die predikant was in Leeuwedorp, daarna marine-predikant en tenslotte gemeentepredikant in Valkenburg (ZH). Vanaf 1970 woonden ze in Oegstgeest.

Lees verder

Wij gedenken mevrouw Clasina Maria (Siny) van Niekerk – de Vos

Op maandag 26 oktober, is een dag na haar 81ste verjaardag vrij onverwacht overleden ons gemeentelid Siny van Niekerk de Vos na een korte opname in het LUMC.

Siny werd geboren als oudste in een gereformeerd arbeidersgezin in Uithoorn. Na haar kwamen nog vier broers en twee zussen voor wie ze al snel verantwoordelijkheid moest gaan dragen, omdat haar moeder leed aan hevige astma. Na een opleiding aan de huishoudschool, is ze gaan werken in de huishouding in Amstelveen. Daarna als kamermeisje in hotels in Amsterdam, waaronder het Hilton. Siny leerde Ben van Niekerk kennen, trouwde met hem, en ze verhuisden samen naar landgoed Stronkhorst in Warmond, waar ze de huishouding en het tuinonderhoud op zich namen.

Lees verder

Wij gedenken mevrouw Alida Johanna (Lied) van Orden-Vis

Lied is op donderdag 1 oktober overleden op de leeftijd van 82 jaar. Lied werd geboren in Bodegraven en groeide op in Leiden. Na de HBS volgde de Schoevers opleiding voor administratie en organisatie. Op haar werk bij een dekenfabriek leerde zij Jaap kennen die bij Sikkens werkte. ‘Tussen de dekens’ werd de grap in de familie. Toen zij en Jaap trouwden kwamen ze in Oegstgeest wonen en raakten nauw betrokken bij onze kerk.

Lees verder