Door wijziging in de opzet van de Oké, is de rubriek “Wij gedenken” helaas komen te vervallen.
Er wordt alleen nog melding gemaakt van overlijden met verwijzing naar de website voor een de uitgebreide tekst. Via de website zijn de teksten ongeveer 3 maanden beschikbaar, daarna via de scriba.
Wilt u de “in memoriam” tekst toch op papier ontvangen, neem dan contact op met de scriba van de kerkenraad, en zij zorgt dat u de tekst via de post krijgt toegestuurd.
stuur E-Mail

We gedenken….

Wij gedenken de heer Albert (Bert) Janse van Mantgem

Hij is op donderdag 16 juli jl. is overleden op de leeftijd van 67 jaar. Bert leidde een rustig leven, was geen man van de voorgrond, maar genoot van de dingen die zijn belangstelling hadden. Hij was betrokken bij het voetballen in Leiden en bij Omroep Rijnland.

lees verder

Wij gedenken de heer Johannes Kreukniet

Hij is op zondag 26 juli overleden op de leeftijd van 93 jaar. Hans werd in Rotterdam geboren, maakte daar de Tweede Wereldoorlog mee en studeerde geneeskunde in Leiden. Hij specialiseerde zich als longarts en werd hoogleraar in Utrecht. Zijn vrouw Jane en hij kregen drie zoons. Op de rouwkaart schreven zijn zoons over zijn leven: gewijd aan zijn gezin, de wetenschap en de godsdienst.
Toen Hans 48 jaar oud was beleefde hij zijn bekering. Hij had een christelijke achtergrond maar na een ziekte en veel nadenken over Gods leiding in de geschiedenis, in het bijzonder ten aanzien van het volk Israël, veranderde zijn geloof. Waar hij kon getuigde hij van zijn persoonlijke relatie met Jezus Christus. Daarvoor was niet altijd begrip en dat hinderde in de communicatie tussen hem en wie hem na stonden. Zijn Bijbelstudie resulteerde in enkele boeken, met name over het naderende einde van de wereld en Jezus’ wederkomst.

lees verder

Wij gedenken de heer Jan Gerrit Henry Krajenbrink

Hij is op maandag 29 juni overleden op de leeftijd van 78 jaar. Jan werd geboren in het Groningse Mitwolda in een gereformeerd gezin. Op de HBS leerde hij Juultje Mebius kennen. Ze trouwden, inmiddels meer dan 50 jaar geleden, en kregen vier kinderen. Jan was politiek actief en stond als ARP-man aan de wieg van het CDA. Hij was lid van de tweede kamerfractie en was burgemeester, maar ook kerkelijk zette Jan zich in. Zo werd hij in 2009 voorzitter van de kerkenraad en daarna interim voorzitter van het CvK. Jan speelde graag orgel en psalm 72 was zijn lievelingspsalm.  Die heeft hij gespeeld in kerken en kathedralen, maar ook in de kapel van Van Wijckerslooth en in Hofwijck. Deze psalm van recht en gerechtigheid lag Jan na aan het hart. “Geef o God uw wetten aan de koning, uw gerechtigheid aan de koningszoon. Moge hij uw volk rechtvaardig besturen, uw arme volk naar recht en wet.”

lees verder

Wij gedenken mevrouw Wilhelmina Bogaards-van Riet

Zij is op dinsdag 16 juni overleden op de leeftijd van 95 jaar. Mw. Bogaards heeft met haar man Aad Boogaards en hun drie kinderen vele jaren aan de Nassaulaan 11c gewoond. Haar man is jarenlang penningmeester van de Regenboogkerk geweest. De kinderen en kleinkinderen vertelden in de herdenkingsbijeenkomst over de goede herinneringen aan vakanties en reizen naar het buitenland, waaronder die naar Turkije. Daar hield de familie bijzondere contacten aan over. Mien Bogaards kon uitgesproken zijn en genoot van de jarenlange relaties met haar vriendinnen.

lees verder

Wij gedenken mevrouw Annie Overvliet-Star

Op vrijdag 1 mei is op 91-jarige leeftijd overleden ons gemeentelid Annie Overvliet – Star. Ze is geboren en getogen in Rijnsburg waar ze Piet Overvliet leerde kennen. Ze werden de liefde van elkaars leven: 75 jaar verliefd, waarvan bijna 68 jaar getrouwd. Tot voor enkele weken waren ze onafscheidelijk van elkaar. Toen ze getrouwd waren is Annie gestopt met het verzorgen van familieleden. Ze konden samen inwonen bij de ouders van Piet, aan de Valkenburgerweg. Daar werden zoon Gerard en dochter Marganda geboren.
Vervolgens hebben ze samen zo’n 25 jaar aan de Korenbloemlaan gewoond.

lees verder

Wij gedenken mevrouw Jane Kreukniet-van Nek

Zij is op zaterdag 16 mei overleden op de leeftijd van 88 jaar. Jane is geboren en opgegroeid in Nijkerk. Als verpleegkundige leerde ze longarts in opleiding Hans Kreukniet kennen in een sanatorium in Hellendoorn. Zij trouwden in 1958 en kregen drie zoons. Zij verhuisden naar de omgeving van Utrecht vanwege Hans werk als longarts en later ook als hoogleraar aldaar. Jane was gelukkig en trots in haar rol van echtgenote, medisch secretaresse voor haar man, moeder en grootmoeder.

lees verder