Door wijziging in de opzet van de Oké, is de rubriek “Wij gedenken” helaas komen te vervallen.
Er wordt alleen nog melding gemaakt van overlijden met verwijzing naar de website voor een de uitgebreide tekst. Via de website zijn de teksten ongeveer 3 maanden beschikbaar, daarna via de scriba.
Wilt u de “in memoriam” tekst toch op papier ontvangen, neem dan contact op met de scriba van de kerkenraad, en zij zorgt dat u de tekst via de post krijgt toegestuurd.
stuur E-Mail

Wij gedenken ons gemeentelid dhr. Johannes Martinus (Joop) van Egmond

Hij is op dinsdag 12 juni 2018 overleden op de leeftijd van 74 jaar. Op dinsdag 5 juni was Joop per fiets vertrokken uit Rijnsburg voor een bezoek aan zijn dochter in Londen. Hij was een geoefend fietser. Op donderdag 7 juni overkwam hem een verkeersongeluk in Engeland waarbij hij ernstig hersenletsel opliep.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid de heer Gerard Meerdink

Hij is op vrijdag 8 juni overleden op de leeftijd van 73 jaar. Gerard is geboren in Winterswijk en woonde vanaf zijn trouwen met zijn vrouw Mia aan de Beatrixlaan in Oegstgeest.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid de heer Pieter Adriaan Pauptit

Hij is overleden op woensdag 6 juni is op de leeftijd van 78 jaar. Pieter en zijn vrouw Coby en hun zoon en twee dochters woonden jarenlang aan de Marelaan in Oegstgeest en waren trouwe kerkgangers in de Pauluskerk. Pieter was daar onder meer ouderling-kerkvoogd.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid de heer Gerhardus Willem van der Bend

Hij is op zaterdag 2 juni 2018 overleden op de leeftijd van 81 jaar. In 2006 kwam hij samen met zijn vrouw Joke den Ouden uit Vught terug naar Oegstgeest om te gaan wonen aan de Ommevoort. Ze verbleven vaak in hun huisje in Zeeland totdat Joke in 2012 overleed.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid de heer Martinus de Jong

Op vrijdag 1 juni 2018 is ons gemeentelid de heer Martinus de Jonger overleden op de leeftijd van 98 jaar. Hij was als anesthesist verbonden aan het LUMC en woonde in Oegstgeest aan de Lange Voort. Met zijn vrouw en hun 3 kinderen was hij kerkelijk verbonden aan de Marekerk in Leiden. Na het overlijden van zijn eerste vrouw hertrouwde hij in 1988 met Diny van der Schoor. Zij werd lid van de PGO en hij werd ‘blijkgever van verbondenheid’ met onze kerk, een soort lidmaatschap.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid mevrouw Baaltje Maria Elizabeth (Babs) Muller-Schaap

Zij is overleden op dinsdag 29 mei 2018 op de leeftijd van 78 jaar. In 1996 kwam ze met haar man Henri Muller in Oegstgeest wonen, de laatste jaren aan de Apollolaan.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid mevrouw Maria Splinter-Eikelenboom

Op maandag 28 mei is ons gemeentelid Riet Splinter-Eikelenboom overleden op de leeftijd van 90 jaar. Geboren in Leiden, groeide Riet op in een gezin met 14 kinderen. Ze leerde Jan kennen en kregen zelf ook vijf kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ds. Iris van der Heul

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid mevrouw Johanna Hendrika van Schie-Vergunst

Op dinsdag 22 mei is ons gemeentelid mevrouw Johanna (Jansje) van Schie overleden op de leeftijd van 89 jaar. Opgegroeid als boerendochter in Gouwsluis ging ze naar de landbouwhuishoudschool. Daarna werkte ze tot haar blijdschap, weg van de boerderij, bij onder meer een notariskantoor. Ze leerde Kees van Schie kennen en ze beloofde op hem te wachten toen hij zich vrijwillig aanmeldde om naar Nederlands Indie te gaan in 1946.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid Jacob (Jaap) Bleichrodt

Hij is op vrijdag 18 mei overleden op de leeftijd van bijna 85 jaar. Hij leek die vrijdagochtend de zware operatie van de dag daarvoor goed te hebben doorstaan. Jaap had meteen contact met zijn hele familie en sprak nog lang met zijn vrouw Fietje. Plotseling, aan het eind van die middag, trof hem een hartstilstand. Jaap zou op 27 mei 85 jaar geworden zijn.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid de heer Dirk Willem de Haan

Op zaterdag 12 mei 2018 is de heer Dirk Willem de Haan overleden op de leeftijd van 89 jaar. Zijn gezondheid was broos geworden en met zijn gedachten was hij beter thuis in het verleden dan in het heden. Sinds het overlijden van zijn vrouw Wil de Haan-Spittel in juli 2012 woonde hij alleen in het huis waar zij hun gezin van 1 dochter en 5 zonen grootbrachten.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid de heer Johannes Bontje

Op zaterdag 12 mei is ons gemeentelid Johannes (Han) Bontje overleden op de leeftijd van 80 jaar. Hoewel weinig betrokken bij het kerkelijke gebeuren, waardeerde hij het bloemstukje dat hij de laatste jaren met zijn verjaardag van de kerk kreeg. ..

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid de heer Zaaijer

Op dinsdag 1 mei is ons gemeentelid de heer Johannes Cornelis Zaaijer overleden op de leeftijd van 97 jaar. Nadat Hans veel heeft moeten meemaken in de oorlog als engelandvaarder trouwde hij met Geertreuijt van Wijhe. Samen….

…lees verder

Wij  gedenken ons gemeentelid de heer Willem Bernard Douwes

Op vrijdag 27 april is hij overleden op de leeftijd van 76 jaar. Sinds april 2016 woonde hij in Van Wijckerslooth voor revalidatie. Zijn vrouw Jacomien kwam in mei van dat jaar wonen aan de Aert van Neslaan. Willem Douwes was de vijfde generatie theoloog/predikant in een rechte lijn in zijn familie.

…lees verder

 

Wij gedenken ons gemeentelid mevrouw Aagje (Aag) de Jong

Zij is overleden op maandag 23 april 2018 is de leeftijd van 88 jaar. Ze werd geboren in Schiedam en bracht haar hele werkzame leven door in Leiden. Pas toen ze zich niet meer zelfstandig kon redden, werd ze als bewoonster van Hofwijck en later Rustenborch lid van onze gemeente en leerden Joke Plomp en Emmy Rozeboom haar kennen.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid Willem-Jan Bouwman

Op vrijdagochtend, 20 april 2018, is hij overleden. Willem-Jan was pas 46 jaar. Ruim drie jaar geleden kwam een ziekte aan het licht die met alle mogelijke middelen en inzet is bestreden. De eerste behandeling had succes. Er volgden nog drie jaren van wel telkens controle, maar ook van leven met een diep bewustzijn van hoe kostbaar en hoe kwetsbaar het leven is.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid dhr. Pieter Cornelis den Ouden

Op maandag 16 april 2018 is hij overleden op de leeftijd van 94 jaar. Hij was sinds 2004 weduwnaar van mw. Gerrie den Ouden-de Mooij. Afkomstig uit een Oegstgeester familie woonde hij jarenlang in Warmond. Toen hij enkele jaren geleden aan de Ommevoort hield hij de ‘kerkelijke ‘verhuizing’ nog in beraad.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid en belijdend lid Marinus Johannes Willem van der Horst

Hij is op zaterdagmiddag 6 april 2018 is overleden op de leeftijd van 84 jaar. Hans werd geboren in Den Haag. Zijn jeugd bracht hij door In Noordwijk, waarna hij ging studeren in Delft. Hij leerde Jane Todd kennen.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid mevrouw Wilhelmina Maria Vegter-de Wit

Zij is op stille zaterdag 31 maart 2018 overleden op de leeftijd van 96 jaar. Ze was afkomstig uit Voorburg waar ze als oudste dochter in het gezin al jong verantwoordelijkheid kreeg te dragen toen haar vader op jonge leeftijd overleed.

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid dhr. Florus (Floor) ten Hove

Echtgenoot van ons gemeentelid mw. Jannie ten Hove-Borsboom. Dhr. ten Hove was geen lid meer van onze gemeente. Geboren en getogen in een hervormd gezin, was hij na zijn huwelijk met Jannie en in de tijd dat hun beide dochters nog jong waren een regelmatig kerkganger. Het ontbrak hem niet aan Bijbelkennis, maar….

…lees verder

Wij gedenken ons gemeentelid mevrouw Lijntje Machielse-Schenk

Zij is op woensdag 21 maart 2018 is overleden op de leeftijd van 96 jaar. De laatste jaren liep haar gezondheid sterk terug.

…lees verder