Wij gedenken Annie Overvliet-Star

Op vrijdag 1 mei is op 91-jarige leeftijd overleden ons gemeentelid Annie Overvliet – Star. Ze is geboren en getogen in Rijnsburg waar ze Piet Overvliet leerde kennen. Ze werden de liefde van elkaars leven: 75 jaar verliefd, waarvan bijna 68 jaar getrouwd. Tot voor enkele weken waren ze onafscheidelijk van elkaar. Toen ze getrouwd waren is Annie gestopt met het verzorgen van familieleden. Ze konden samen inwonen bij de ouders van Piet, aan de Valkenburgerweg. Daar werden zoon Gerard en dochter Marganda geboren.

Vervolgens hebben ze samen zo’n 25 jaar aan de Korenbloemlaan gewoond.

Piet en Annie vulden elkaar goed aan en waren ideale ouders. Annie was een liefdevolle vrouw, vreedzaam, vrolijk, zorgzaam, maar ook voor de duvel niet bang. Ze was een steun en toeverlaat voor haar man en haar kinderen voor wie ze het altijd opnam als dat nodig was.

Ze had een luisterend oor en was geïnteresseerd in mensen, dat talent heeft ze ingezet voor de HVD (Hervormde Vrouwen Dienst). Na de Korenbloemlaan verhuisden An en Piet naar de Jan Zwartlaan waar ze vele goede jaren hebben beleefd ook toen Annie ziek werd en haar geheugen haar steeds meer in de steek ging laten. Jarenlang waren Annie en Piet samen trouwe bezoekers van de maandelijkse koffiekamer in Willibrordserf. Piet heeft Annie de laatste jaren met hulp van o.a. thuiszorg, Fleur de dag, buren en kinderen, liefdevol verzorgd totdat het echt niet meer ging en er een plaatsje vrijkwam in Vlietstede. Ze kon weer terug naar Rijnsburg. Maar hoe verdrietig was het dat An nog maar een week in Vlietstede was toen vanwege het Coronavirus Piet en de kinderen en kleinkinderen niet meer op bezoek bij haar konden. Een bittere pil. Toen haar toestand achteruit ging en bleek dat ze Corona had, heeft Piet nog afscheid kunnen nemen, hoe moeizaam ook.

Op vrijdag 8 mei is dankdienst voor haar leven gevierd in de Groene Kerk. Er klonken woorden en verhalen vol liefde door kinderen en kleinkinderen. We verbonden haar leven het loflied op de sterke vrouw (Spreuken 31) met het hooglied op de liefde. (1 Korintiërs 13)

Annie is op het kerkhof naast de Groene kerk begraven.

We bidden: Laat haar vertrouwen op U en haar liefde voor haar medemensen een blijvende schat zijn voor Piet, voor haar kinderen en kleinkinderen en allen die haar dankbaar gedenken.

Ds. Rian Veldman