Wij gedenken…

ons gemeentelid de heer Cornelis (Cees) de Jong, Op dinsdag 13 augustus is hij overleden op de leeftijd van 93 jaar. Cees werd in 1925 geboren in Katwijk. In de oorlog werd het gezin gedwongen om te verhuizen naar Sassenheim omdat hun huis onderdeel werd van de Duitse verdedigingswal tegen een invasie van de Engelsen. In Sassenheim begon Cees zijn studie scheikunde – met onderbrekingen vanwege de oorlog en onderduiken.
Hij leerde er ook zijn vrouw Jo van Goeverden kennen met wie hij in 1954 trouwde. Ze gingen in Warmond wonen waar beiden kerkelijk actief waren. Cees was jarenlang ouderling-kerkvoogd en deed de administratie van de begraafplaats. Hij mocht graag vertellen hoe hij op een gegeven moment de kans kreeg om een graf op een bijzondere plek voor hem en Jo te reserveren.
Cees en Jo kregen 5 kinderen, 4 dochters en hun zoon Hans die tot en met juni dit jaar cantor-organist in de PGO was. Cees werd docent scheikunde aan het Visser ’t Hooft Lyceum en later directeur van de Laboratoriumopleiding.
In 1996 kwamen Cees en Jo in Oegstgeest wonen aan de Rhijngeesterstraatweg. Ze waren actief betrokken bij de Bijbelkring voor senioren in de Regenboogkerk. Vooral Cees ging graag in op vragen over geloof en wetenschap. Jo overleed in 2016. Cees beschouwde zijn leven als voltooid en heeft de laatste tijd in Mariënhaven en Overrhijn het einde van zijn leven in rust en vertrouwen op God tegemoetgezien. Hij was dankbaar voor een goed leven met zijn vrouw en hun gezin, voor zijn loopbaan en voor zoveel andere omstandigheden die hij als zegen beschouwde. In die dankbaarheid klonk de dank aan God door.

De dankdienst voor zijn leven werd gehouden op dinsdag 20 augustus, in de Protestantste kerk in Warmond. Aansluitend vond de begrafenis plaats.
Ds. Aart Verburg.