Wij gedenken…

Ons gemeentelid, de heer Jan Christoffer Portheine. Op zondag 14 juli is hij overleden op de leeftijd van 80 jaar. Jan woonde met zijn vrouw Claire aan de Duivenvoordestraat. Jan was chemicus en deed wetenschappelijk onderzoek in Ottawa, Bern en Genève. Terug in Nederland kreeg hij een veelzijdige baan bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Jan en Claire kregen 2 zonen en 3 kleinkinderen. Jarenlang kerkten Jan en Claire in de Pauluskerk. Jan is acht jaar voorzitter van de kerkenraad van de Pauluskerk geweest. Later voelden zij zich thuis bij de Remonstrantse Gemeente in Leiden. Jan was iemand met oog voor andere mensen en hun belangen, ook op zijn werk. In de waarden die hij hooghield zijn Bijbelse richtlijnen voor een goed leven en een rechtvaardige samenleving duidelijk te herkennen.

De laatste jaren, toen Jan steeds meer in zijn innerlijke wereld verdwaalde, leefden hij en zijn vrouw vooral binnen de grenzen die de zorg voor Jan aan hen stelde.

Op zaterdag 20 juli is Jan na een afscheidsbijeenkomst in de Groene Kerk bij deze kerk begraven. Wij bidden dat Jan mag rusten in de vrede van de Eeuwige en dat diezelfde vrede zijn naasten een toekomst vol leven mogelijk maakt.

Ds. Aart Verburg