Wij gedenken…

…ons gemeentelid, de heer Paul Beekman. Hij is op woensdag 25 september overleden op de leeftijd van 85 jaar.
Ruim 30 jaar geleden kwamen Paul en zijn vrouw Doris uit Leiden aan de Erasmuslaan in Oegstgeest wonen. Hun beide dochters waren al volwassen. Kerkelijk voelden ze zich thuis bij de Binnenstadsgemeente in Leiden. Ze bleven lid van die kerk. Ds. Alblas bleef hen bezoeken.
Na het emeritaat van ds. Alblas uit Leiden werd Paul lid van onze gemeente.
Nadat zijn vrouw zich van hem had laten scheiden kwam Paul in 2012 tijdens de koffieochtenden in de Regenboogkerk in contact met mw. Riet van der Schee. Tussen hen ontstond een mooie vriendschap. Ook na zijn verhuizing naar Van Wijckerslooth bleef dat contact bestaan.
Zijn naasten kenden hem al een zachtmoedig mens, trouw en zoekend naar harmonie. Toen hij verdwaald raakte in zijn innerlijk wereld en de krachten afnamen communiceerde hij alleen nog met zijn innemende glimlach.
Op dinsdag 1 oktober werd een gedachtenisbijeenkomst, voorafgaande aan de crematie, gehouden in een aula van Rhijnhof. Ds. Aart Verburg ging daarin voor. Op de rouwkaart en op de Orde van Dienst stond een plaatje met een witte duif., symbool van de vrede en van Gods Geest. Na de gedachtenisdienst liet de familie (biologisch afbreekbare) witte ballonnen op in de vorm van een duif.
Ds. Aart Verburg